Σάββατο 22 Ιούνη 2024 - Κυριακή 23 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Και στη ΣΙΔΕΝΟΡ προχωρούν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις

Την απόφαση να προχωρήσουν σε νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας πήραν οι εργαζόμενοι της ΣΙΔΕΝΟΡ στη Θεσσαλονίκη, μέσα από πολύ μεγάλη Γενική Συνέλευση του σωματείου τους.

Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να συνεχίσουν με αγωνιστικές κινητοποιήσεις για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στη βάση των αιτημάτων που είχαν αποφασίσει στην πρώτη Γενική Συνέλευση. Διεκδικούν: Αύξηση 10% για το 2024 και 10% για το 2025, επαναφορά των 3ετιών, 40% προσαύξηση στη νυχτερινή βάρδια, 150 ευρώ/μήνα επίδομα βάρδιας, ιατρικό προσωπικό σε όλες τις βάρδιες και άλλα που αφορούν σε πιο ειδικές κατηγορίες και σε μέτρα για την ασφάλεια στον χώρο του εργοστασίου.

Το κλαδικό Συνδικάτο Μετάλλου Κεντρικής Μακεδονίας, στηρίζοντας τον αγώνα σε έναν από τους μεγαλύτερους χώρους δουλειάς του κλάδου, αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

«Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει η αλληλεγγύη προς τους εργαζόμενους της ΣΙΔΕΝΟΡ. Καλούμε τα σωματεία και τους εργαζόμενους της πόλης, το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και την Ομοσπονδία Μετάλλου να σταθούν δίπλα στους εργαζόμενους και να στηρίξουν τον αγώνα τους. Το παράδειγμα της ΛΑΡΚΟ μάς έδειξε ότι οι εργαζόμενοι, οργανωμένοι, μέσα από αγώνες και με την αλληλεγγύη της εργατικής τάξης, μπορούν να ξεπεράσουν κάθε εμπόδιο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ