Σάββατο 22 Ιούνη 2024 - Κυριακή 23 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Μια φωτιά σε επισκευαζόμενο πλοίο αποκάλυψε την έλλειψη πυρασφάλειας

Την πλημμελή τήρηση των μέτρων πυρασφάλειας καταγγέλλουν το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας και το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών, με αφορμή την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Παρασκευή στο πλοίο «Θαλασσίτης», της πλοιοκτήτριας εταιρείας «Ainaftis», ενώ βρισκόταν στον Νέο Μώλο Δραπετσώνας και πάνω του εκτελούνταν εργασίες από το συνεργείο ARCO (Αθανασόπουλος).

«Στο πλοίο υπήρχε ελλιπής παρουσία πληρώματος (τρία μόλις άτομα) σύμφωνα με καταγγελίες συναδέλφων», επισημαίνουν στην κοινή τους ανακοίνωση, ενώ «δεν υπήρχε προσωπικό πυρασφάλειας, με αποτέλεσμα οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του επισκευαστικού συνεργείου να παίζουν τον ρόλο της πυρασφάλειας τις πρώτες κρίσιμες στιγμές και στη συνέχεια με δική τους πρωτοβουλία να κινητοποιηθούν, εκκενώνοντας το πλοίο».

Τελικά η πυρκαγιά κατασβέστηκε από την Πυροσβεστική, με τη συνδρομή και ρυμουλκών. Μάλιστα εκκενώθηκαν και τα διπλανά πλοία, υπό τον φόβο πιθανής έκρηξης, καθώς εκτελούνται εκτεταμένες θερμές εργασίες.

Στο συγκεκριμένο πλοίο «έχει διαπιστωθεί το προηγούμενο διάστημα σωρεία παραβάσεων των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας από την Επιτροπή Υγείας και Ασφάλειας Κερατσινίου - Δραπετσώνας, χωρίς όμως να υπάρξει καμία συμμόρφωση στις υποδείξεις της Επιτροπής», υπογραμμίζουν τα δύο Συνδικάτα. Καταγγέλλουν τη μη ύπαρξη προσωπικού πυρασφάλειας σε πλοίο όπου εκτελούνται εκτεταμένες θερμές εργασίες, έλλειψη που σε συνδυασμό με τις πολύ ψηλές θερμοκρασίες διαμορφώνει επικίνδυνες συνθήκες ακόμα και για τη ζωή των εργαζομένων.

Και, με βάση τα παραπάνω, πέρα από το να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς απαιτούν να επαναλειτουργήσει ο Πυροσβεστικός Σταθμός στον Νέο Μώλο, όπως και στην Επισκευαστική Βάση Περάματος. Επίσης, να προσληφθεί ένας εργαζόμενος πυρασφάλειας ανά 25 εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ