Σάββατο 22 Ιούνη 2024 - Κυριακή 23 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Νέα ισχυρή απεργιακή απάντηση για ΣΣΕ με αυξήσεις

Η χτεσινή ήταν η μεγαλύτερη απεργία που έχουν κάνει! Συνεχίζουν με νέα 48ωρη τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιούνη

Από τη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση της Παρασκευής
Από τη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση της Παρασκευής
Ακόμα περισσότεροι μετρήθηκαν και στην ένατη 24ωρη απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποίησαν την Παρασκευή οι μεταλλωρύχοι της «Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική.

Από νωρίς το πρωί άρχισαν να συγκεντρώνονται στην πύλη του εργοταξίου στις Σκουριές και πραγματοποίησαν τη μεγαλύτερη απεργιακή συγκέντρωση από την έναρξη του αγώνα τους. Εδειξαν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν ανυποχώρητα για την υπογραφή της επιχειρησιακής ΣΣΕ με ικανοποίηση των διεκδικήσεών τους. Ηταν εκεί εργαζόμενοι στα υπόγεια, αλλά και στην επιφάνεια, στο «πλυντήριο» της Ολυμπιάδας, αλλά και στις διοικητικές υπηρεσίες. Ολοι μαζί μια γροθιά.

Εκεί, μαζικά, αποφάσισαν νέα 48ωρη απεργία τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιούνη και εξέφρασαν την πρόθεσή τους να κλιμακώσουν με συνεχόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις μέχρι το τέλος της βδομάδας.

Πιο συγκεκριμένα, διεκδικούν αύξηση 20% στον βασικό μισθό, αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των τριετιών, καμία αλλαγή στις αργίες και επίσης αλλαγή βαρύτητας σε ειδικότητες και δημιουργία νέων ειδικοτήτων, κοινωνικά επιδόματα κ.ά.

Οι πρόεδροι των Σωματείων ενημέρωσαν τους εργαζόμενους για τη νέα άκαρπη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με εκπροσώπους της εργοδοσίας την Πέμπτη. Οπως είπαν, η εργοδοσία περίμενε ότι οι εργαζόμενοι θα κουραστούν, αλλά κόντρα στις προβλέψεις της, οι εργαζόμενοι μαζικοποιούν καθημερινά και περισσότερο τον αγώνα τους.

Οι εκπρόσωποι των Σωματείων ξεκαθάρισαν ότι 12ωρα, αργίες και εργολάβοι θεωρούνται εχθρική ενέργεια και διαμήνυσαν ότι όσο και να προσπαθεί η εργοδοσία, δεν πρόκειται να καταφέρει να τους διασπάσει.

Οπως είπε ο Γιάννης Μάλαμας, πρόεδρος του Σωματείου Υπόγειων Στοών Μεταλλείων Κασσάνδρας, «τους δώσαμε το μήνυμα ότι δεν μπορούν να το καταφέρουν. Είναι ένας αγώνας για τον οποίον είμαστε περήφανοι. Μας παρακολουθεί η εργατική τάξη όλης της χώρας. Δεν είναι τυχαίο που ξεκίνησαν από εμάς να περάσουν τους νόμους για τη διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου. Και είναι μεγάλη επιτυχία που η αύξηση των ωρών εργασίας που θέλησαν να περάσουν, έχει φύγει από το τραπέζι. Περιμένουμε να το δούμε και γραπτά βέβαια.

Τους ξεκαθαρίζουμε για άλλη μια φορά. Δεν θα περάσουν στην περιοχή μας αποικιοκρατικές καταστάσεις. Ενωμένοι συνεχίζουμε μέχρι τη νίκη».

Στο πλευρό τους βρέθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ αποτελούμενο από τον Θανάση Χρηστίδη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και τον Κώστα Ιντζέ, περιφερειακό σύμβουλο Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Επίσης η Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας (ΟΜΕ) χαιρετίζει και στηρίζει τη συνέχιση του αγώνα των μεταλλωρύχων της Χαλκιδικής.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οκτώ απεργίες μετά, κάθε φορά που μετριόμαστε, βγαίνουμε περισσότεροι!(2024-06-21 00:00:00.0)
Κλιμακώνουν τον αγώνα για τη ΣΣΕ οι εργαζόμενοι(2024-06-19 00:00:00.0)
Συνεχίζουν, μια γροθιά, για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους(2024-06-18 00:00:00.0)
Ανάγκασαν την εργοδοσία να αναδιπλωθεί και να επιστρέψουν στο 8ωρο(2024-06-06 00:00:00.0)
Με μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση απάντησαν στην εξόντωση της 12ωρης δουλειάς(2024-06-04 00:00:00.0)
Να παρθεί πίσω η εκδικητική απόλυση!(2021-09-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ