Τετάρτη 19 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Κλιμακώνουν τον αγώνα για τη ΣΣΕ οι εργαζόμενοι

Με νέα 24ωρη απεργία σήμερα Τετάρτη και συγκέντρωση στο εργοτάξιο στις Σκουριές συνεχίζουν τον αγώνα τους οι μεταλλωρύχοι της «Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική, που παλεύουν για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης με ουσιαστικές αυξήσεις και κοινωνικά επιδόματα.

Η συνέχιση των απεργιακών δράσεων αποφασίστηκε μετά την άρνηση της εργοδοσίας της «Ελληνικός Χρυσός» για συνάντηση τη Δευτέρα, προκειμένου να ξεκινήσει η τελική ευθεία των συζητήσεων πάνω στην πρόταση που έχουν καταθέσει οι εργαζόμενοι.

Τα Σωματεία Μεταλλωρύχων Υπόγειων Στοών Μεταλλείων Κασσάνδρας, Εργαζομένων Μεταλλείων Ολυμπιάδας «Στοά 59» και Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων «Αγία Βαρβάρα», μετά τη νίκη τους σε σχέση με την κατοχύρωση του 8ωρου, δηλώνουν ότι πάνω στην αποφασιστικότητά τους θα «σπάσουν» και οι επιδιώξεις της εργοδοσίας για κατάργηση των επίσημων αργιών, με δουλειά 365 μέρες τον χρόνο και εμπλοκή των εργολάβων.

Οπως ξεκαθαρίζουν με επιστολή τους προς την «Ελληνικός Χρυσός», «όσο προσπαθείτε να μας διασπάσετε και να διαχωρίσετε τους εργαζομένους και τα σωματεία τους, δίνοντας πότε κάτι περισσότερο στον έναν κλάδο (υπόγεια) και πότε στον άλλο (επιφάνεια), τόσο περισσότερο δυναμώνετε τις σχέσεις και την αλληλεγγύη μεταξύ μας. Γίναμε ένα σ' αυτόν τον αγώνα, δεν θα λυγίσει κανείς. Κύριοι, πέσατε σε βράχο, κάντε πίσω».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ