Τετάρτη 19 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ
Εθελοντική αιμοδοσία ενάντια στα σχέδια εμπορευματοποίησης του αίματος

Από την αιμοδοσία στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας
Από την αιμοδοσία στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας
Με τη συμμετοχή συνδικαλιστών και εργαζομένων από μια σειρά χώρων δουλειάς πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου η εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, με τη συνεργασία της κινητής μονάδας αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών.

Σκοπός της πρωτοβουλίας, που αγκαλιάστηκε από τα σωματεία της πόλης, είναι η δημιουργία τράπεζας αίματος του ΕΚΠ για τις αυξημένες ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών τους, αλλά και όσων έχουν ανάγκη.

Παράλληλα, από τον πρόεδρο του συνδικαλιστικού φορέα, Δημήτρη Μαρμούτα, σημειώθηκε ότι στόχος είναι η πραγματοποίηση εθελοντικής αιμοδοσίας τουλάχιστον δύο φορές τον χρόνο.

Επιπλέον, στέλνεται και μέσω της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας μήνυμα ενάντια στην εμπορευματοποίηση των αναγκών σε αίμα, που προωθεί το υπουργείο Υγείας, το οποίο, όπως σημειώνει το Εργατικό Κέντρο, «φτάνει στο σημείο να βάλει ταρίφα σε μια σπουδαία ανιδιοτελή πράξη αλτρουισμού προς τον συνάνθρωπο, αυτή της εθελοντικής αιμοδοσίας, παρέχοντας το δικαίωμα σε ιδιώτες και ΜΚΟ να το διαθέτουν στην αγορά ...επ' αμοιβή ή αποζημίωση - προσφορά! Αλλωστε, είναι γνωστό πως μέσα σε αυτό το σύστημα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας όλα θυσιάζονται στον βωμό του κέρδους».

  • Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει επίσης το ΠΑΜΕ στην Αθήνα, το Σάββατο 6 Ιούλη, στην αίθουσα Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, (Αγ. Φιλοθέης 5Β, πλατεία Μητροπόλεως) από τις 9 π.μ. έως τις 2 μ.μ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ