Τετάρτη 19 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΥΓΕΙΑ
ΨΝΑ ΔΑΦΝΙ
Αρον - άρον μεταφέρονται ψυχικά πάσχοντες από ΜΚΟ, λόγω διακοπής της χρηματοδότησης

Πικρή η γεύση από την «αναβάθμιση» που υπόσχεται το Ταμείο Ανάκαμψης

Την ξαφνική και με απαράδεκτο τρόπο μετακίνηση 4 ασθενών μέσα σε ένα απόγευμα (Παρασκευή 14/6) από οικοτροφείο που ανήκε σε ΜΚΟ, με «εντέλλεσθε» του υφυπουργού Δ. Βαρτζόπουλου, στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (Δαφνί) σε μέρα κλειστής εφημερίας, καταγγέλλει ο Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ Δαφνί.

Να σημειωθεί ότι το εν λόγω οικοτροφείο είχε δημιουργηθεί με χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης και λειτουργούσε μόλις έναν χρόνο. Τώρα, καθώς όπως φαίνεται τα κονδύλια ...τελείωσαν, οι εργαζόμενοι έμειναν απλήρωτοι - παραιτήθηκαν, οπότε και οι ψυχικά πάσχοντες «πλοηγήθηκαν» με fast track διαδικασίες στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο.

«Αυτός είναι ο σχεδιασμός της περιβόητης αντιδραστικής "ψυχιατρικής μεταρρύθμισης". Χρήματα σε ΜΚΟ, ιδιώτες και κάθε λογής φιλάνθρωπους, και όταν αυτά τελειώνουν πετάμε τους ασθενείς πίσω σε ψυχιατρικές κλινικές», σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Σύλλογος του ΨΝΑ.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν λίγο καιρό ασθενείς από ιδιωτική κλινική μεταφέρθηκαν επίσης στο ΨΝΑ, κυριακάτικα και με «εντέλλεσθε», ενώ δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από όταν μια σειρά ΜΚΟ έκλειναν και άφηναν ασθενείς στις πύλες των ψυχιατρικών νοσοκομείων σε μέρες ανοιχτής εφημερίας.

Ο Σύλλογος αναδεικνύει ότι «με τα ίδια χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης έχουν στηθεί και οι Μονάδες Εγκαιρης Παρέμβασης στην Ψύχωση, δυστυχώς όμως η χρηματοδότηση είναι μόνο για 18 μήνες, για ασθενείς και εργαζόμενους».

Και σχολιάζει ότι μετά ...σταματάει να υπάρχει η ανάγκη για τον πληθυσμό, σταματάνε και οι εργαζόμενοι να έχουν δουλειά!

Καλεί τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες Ψυχικής Υγείας, τους συγγενείς των ψυχικά πασχόντων και συνολικά τον λαό να μην επιτρέψουν άλλο την υποβάθμιση και τη διάλυση των δημόσιων δομών Ψυχικής Υγείας. «Να ορθώσουμε ανάστημα σε αυτούς που νομίζουν ότι το μήνυμα που έδωσε ο λαός μας είναι η αποφασιστική υλοποίηση αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων!».

Και παλεύει ενάντια στη διάλυση και στο κλείσιμο των δημόσιων υπηρεσιών στην Ψυχική Υγεία και την Απεξάρτηση, και προφανώς ενάντια στην κατάργηση του οργανισμού του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής. Επίσης, διεκδικεί μονιμοποίηση των συμβασιούχων, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και κατάργηση κάθε μορφής επιχειρηματικής δράσης στον χώρο της Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ