Τετάρτη 19 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
Στο στόχαστρο της εργοδοσίας τα ρεπό, το ωράριο και η θερινή άδεια

Την εντατικοποίηση και την καταπάτηση των δικαιωμάτων του προσωπικού, όσον αφορά το ωράριο και τα ρεπό σε έναν από τους μεγαλύτερους χώρους δουλειάς σε όλη την Ελλάδα, καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση «Select Service» στο αεροδρόμιο της Αθήνας. Το Σωματείο δέχεται καθημερινά διαμαρτυρίες εργαζομένων στα επισιτιστικά καταστήματα που ανήκουν στην εταιρεία, για την καταπάτηση του πενθήμερου και τη μη χορήγηση των ρεπό, στο όνομα της έλλειψης προσωπικού και του αυξημένου φόρτου εργασίας.

Σε μια σειρά πόστα και καταστήματα «είναι η τρίτη βδομάδα που η πλειοψηφία των συναδελφισσών δουλεύει με μόνο ένα ρεπό παρά τη θέλησή τους», αναφέρει το Σωματείο, ενώ η κατάσταση αυτή μέρα με τη μέρα γενικεύεται. Παράλληλα, υπάρχουν περιπτώσεις που «δεν τηρείται ούτε η υποχρεωτική 11ωρη απόσταση μεταξύ των βαρδιών», ενώ οι εργαζόμενοι που ρωτούν για την καλοκαιρινή τους άδεια, παίρνουν την προκλητική απάντηση πως η εταιρεία «δεν δίνει» άδειες το καλοκαίρι!

Η εντατικοποίηση λοιπόν χτυπάει ταβάνι, αφού η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο είναι αυξημένη και το λιγοστό προσωπικό δουλεύει «καλύπτοντας 2 και 3 διαφορετικές ειδικότητες, φτάνοντας στο σημείο της εξουθένωσης, πράγμα που φαίνεται και από τις αναρρωτικές ασθένειες και τα εργατικά ατυχήματα που πληθαίνουν».

Τις ήδη άσχημες συνθήκες επιδεινώνουν οι υψηλές θερμοκρασίες που κάνουν ασφυκτική την κατάσταση στις κουζίνες και τις λάντζες, όπου ο κλιματισμός είτε δεν υπάρχει είτε δεν λειτουργεί, αλλά και οι προσβολές κάποιων υπεύθυνων καταστημάτων και προϊσταμένων που προκαλούν στους εργαζόμενους «τεράστια πίεση, άγχος και φόβο».

«Φτάνει πια! Να μπει τώρα ένα τέλος σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση!», απαιτεί το Σωματείο και καλεί τους εργαζόμενους να καταγγέλλουν κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ