Τετάρτη 19 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή κατοικία!

Κινητοποιήσεις ενάντια σε εξώσεις σήμερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Σε κινητοποίηση σήμερα Τετάρτη, στις 4 μ.μ., στην «doValue», καλεί το ΠΑΜΕ σωματεία και μαζικούς φορείς, ενάντια στην απειλή του πλειστηριασμού που αντιμετωπίζουν λαϊκά νοικοκυριά. Στο κάλεσμά του αναφέρει: «Οι πλειστηριασμοί συνεχίζονται όπως ήταν αναμενόμενο και μετά τις ευρωεκλογές, ανεξάρτητα τι ψήφισαν ή δεν ψήφισαν οι οφειλέτες. Η κυβέρνηση διαβάζει όπως θέλει το μήνυμα της κάλπης και επιταχύνει το αντιλαϊκό της έργο. Εμείς τα σωματεία οι φορείς του λαϊκού κινήματος και οι οφειλέτες διαβάσαμε με τον δικό μας τρόπο το μήνυμα της κάλπης και λέμε ότι η οργή δυναμώνει, η αγανάκτηση πνίγει τα λαϊκά νοικοκυριά και το ρεύμα αμφισβήτησης της αντιλαϊκής πολιτικής δυναμώνει. Μπορούμε να γίνουμε περισσότεροι στον αγώνα για την προστασία της λαϊκής στέγης, μπορούμε να σώσουμε περισσότερα σπίτια από τα νύχια των αρπακτικών».

Στην κινητοποίηση καλεί και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας. «Δεν δεχόμαστε οι διαχειριστές των κόκκινων δανείων να στοχοποιούν τους οφειλέτες σαν κοινούς εγκληματίες, πατώντας μάλιστα στο νομοθετικό πλαίσιο που νομιμοποιεί τη ληστεία και την τοκογλυφία. Δίνουμε μαχητική απάντηση στις πιέσεις, τις απειλές και τους εκβιασμούς των κορακιών απέναντι στους συνανθρώπους μας που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις παράλογες απαιτήσεις τους», τονίζει.

Στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης

Κινητοποιήσεις για να εμποδιστεί η έξωση μονογονεϊκής οικογένειας εργαζόμενης σε βιομηχανία τροφίμων με δύο ανήλικα παιδιά από το σπίτι τους, στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, που αποτελεί τη μοναδική και κύρια κατοικία τους, οργανώνουν εργατικά σωματεία και φορείς, σήμερα Τετάρτη, στις 7.30 μ.μ. στη συμβολή των οδών Εθνικής Αντιστάσεως με Α. Τρίτση. Επίσης, αύριο Πέμπτη, στις 10 π.μ., στο σπίτι της οικογένειας.

Απαιτούν εδώ και τώρα προστασία της πρώτης κατοικίας. Να μη γίνει η έξωση της οικογένειας από το σπίτι της.

Μετά από μαχητικές κινητοποιήσεις σωματείων - φορέων και κατοίκων της περιοχής καθυστέρησε η έξωση της οικογένειας, όμως οι «επενδυτές» επανέρχονται δηλώνοντας αποφασισμένοι να τους βγάλουν από το σπίτι.

Το Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας και ο Σύλλογος Γυναικών Ευόσμου - Κορδελιού σημειώνουν ότι «πρόκειται για ακόμα ένα περιστατικό αρπαγής της πρώτης κατοικίας, που παρά τις επικλήσεις της κυβέρνησης, αποδεικνύει με εκκωφαντικό τρόπο την παντελή έλλειψη προστασίας της εργατικής - λαϊκής κατοικίας, καθώς και την ουσία της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων για την δήθεν προστασία των δανειοληπτών - εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ