Τετάρτη 19 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΥΓΕΙΑ
ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ - ΧΡΟΝΙΟΙ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ
Στους δρόμους του αγώνα, για μέτρα προστασίας της ζωής

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο στο Σύνταγμα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα, αύριο Πέμπτη στις 7 μ.μ., συνδιοργανώνουν η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων.

Στο κάλεσμα ήδη έχουν ανταποκριθεί μια σειρά φορείς που ετοιμάζονται να διαδηλώσουν, απαιτώντας μέτρα προστασίας από την ακρίβεια, σύγχρονες δημόσιες και δωρεάν δομές (ΚΔΑΠ ΑμεΑ, ξενώνες, οικοτροφεία, Βοήθεια στο Σίτι, στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης) για την αναπηρία, αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας κόντρα στο «Νέο ΕΣΥ» της εμπορευματοποίησης. Επαναφέρουν τις διεκδικήσεις των υπομεταγγιζόμενων που εξακολουθούν να βασανίζονται, με αφορμή και τα σχέδια για προώθηση της επιχειρηματικής δράσης στην αιμοδοσία. Επίσης απαιτούν αύξηση της επιδότησης σε μέρες και σε ποσό για τον κοινωνικό τουρισμό για τα ΑμεΑ, των ωφελούμενων παιδιών με αναπηρία αλλά και των κατασκηνώσεων με ευθύνη του κράτους, με ποιότητα και ασφάλεια για να μπορέσουν να κάνουν διακοπές τα παιδιά με αναπηρία αλλά και οι οικογένειές τους. Αύξηση των επιδομάτων, των συντάξεων και των μισθών, μαζικές προσλήψεις όλων των ικανών προς εργασία αναπήρων και χρονίως πασχόντων, απαγόρευση απολύσεων ΑμεΑ.

Μέχρι στιγμής την κινητοποίηση στηρίζουν η Εθνική Ομοσπονδία για τα Δικαιώματα του Αυτιστικού Φάσματος, η Ομάδα Πρωτοβουλίας Μεσογειακής Αναιμίας Παίδων «Αγία Σοφία», το Αθλητικό Σωματείο ΑμεΑ «Κεραυνός». Επίσης, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων: ΕΕΕΕΚ Πολλαπλά Αναπήρων Αιγάλεω, 6ου Ειδικού Δημοτικού Αθηνών, 9ου Ειδικού Δημοτικού Αθηνών, 10ου Ειδικού Δημοτικού Αθηνών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ