Τετάρτη 19 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ολος ο οικισμός της ΛΑΡΚΟ «στο πόδι» ενάντια στο έγκλημα

Μεγάλες αγωνιστικές στιγμές και χτες το βράδυ στη Λάρυμνα

Μεγάλες αγωνιστικές στιγμές ζούσε και χτες το βράδυ ο οικισμός της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, με τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους να συγκεντρώνονται στην πλατεία, δίπλα στο εργοστάσιο.

Εκεί, συζητούσαν για τον αγώνα τους με το κεφάλι ψηλά, και βγαίνοντας όρθιοι από μία ακόμα σκληρή αναμέτρηση, με ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα, την απόφαση του δικαστηρίου (βλ. σελ. 6 - 7), που τους δίνει ξανά πολύτιμο χρόνο για να δυναμώσει παραπέρα ο αγώνας.

Ηταν όλοι εκεί, ως μία δικαίωση και ηθική επιβράβευση της αποφασιστικότητας που έδειξαν όλο το προηγούμενο διάστημα και των συγκλονιστικών κινητοποιήσεων που πραγματοποίησαν. Οι απολύσεις δεν πέρασαν και αυτή τη φορά. Ο αγώνας των εργαζομένων και η πλατιά αλληλεγγύη του λαού τις απέτρεψαν.

Τα τραγούδια του αγώνα ακούστηκαν και αυτήν τη φορά δυνατά, συντροφεύοντας τους εργάτες που έρχονταν να αναλάβουν τη νυχτερινή βάρδια, περήφανοι γιατί παραμένουν στις δουλειές τους.

Το εργοστάσιο θα έχει και σήμερα, θα έχει και αύριο ζωή, οι εργάτες θα είναι εδώ στα πόστα τους, στα σπίτια τους! Δικαιωμένοι, ενωμένοι, έχοντας χτίσει δεσμούς που τους κρατάνε ζωντανούς και αποφασισμένους να συνεχίσουν τον αγώνα.

Χαιρετίζοντας τη συμμετοχή των εργαζομένων στη μεγάλη κινητοποίηση της Τρίτης, ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Σωματείου της Λάρυμνας, τόνισε ότι δεν χωράει εφησυχασμός και ότι ο μόνος δρόμος που έχουν μπροστά τους είναι η συνέχιση αυτού του αγώνα που τους κράτησε όρθιους όλα αυτά τα χρόνια. Κάλεσε να διατηρηθεί ψηλά η αγωνιστική ετοιμότητα και να ξεκινήσει άμεσα η προετοιμασία για ακόμη μεγαλύτερη κάθοδο στην Αθήνα αύριο Πέμπτη.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ