Τετάρτη 19 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Σήμερα η συγκέντρωση για «ρεύμα φθηνό για τον λαό»

Σε κινητοποίηση σήμερα στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Λαού, ενάντια στις νέες αυξήσεις των παρόχων ρεύματος έως και 70% για τον Ιούνιο, καλεί η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας. Στο κάλεσμά της σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «την ίδια ώρα που τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων στην Ενέργεια ολοένα και αυξάνονται, ανακοινώθηκαν οι νέες αυξήσεις που έρχονται να προστεθούν σε όλες τις προηγούμενες. Οι αυξήσεις στην Ενέργεια δεν είναι ουρανοκατέβατες. Οι ευθύνες για τα προβλήματα που ζούμε έχουν ονοματεπώνυμο και λέγεται στρατηγική για τη στήριξη των κερδών του κεφαλαίου. Αυτή υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις που "απελευθέρωσαν" την αγορά ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου, μέσω και των ιδιωτικοποιήσεων που προηγήθηκαν. Που στήριξαν την απολιγνιτοποίηση και στέρησαν από το ενεργειακό μείγμα της χώρας μια εγχώρια και φθηνή πρώτη ύλη. Που συνέβαλαν στη δημιουργία του χρηματιστηρίου Ενέργειας, στην αντικατάσταση "συμβατικών" μορφών Ενέργειας με ανανεώσιμες που τις χρυσοπληρώνουμε».

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου τονίζει ότι «οι εργαζόμενοι δεν έχουμε να περιμένουμε λύσεις από την ΕΕ, τις κυβερνήσεις και τα περιβόητα σχέδιά τους. Αν το κάνουμε, θα πληρώνουμε μια ζωή τον λογαριασμό. Τώρα είναι ανάγκη όσο ποτέ να εμπιστευτούμε τη δική μας δύναμη, να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας. Για να γίνουν η Ενέργεια και το νερό αγαθά προσβάσιμα από όποιον τα έχει ανάγκη και όχι πανάκριβα εμπορεύματα, όπως είναι σήμερα. Καλούμε τα σωματεία να βρεθούν σε θέση μάχης για την υπεράσπιση κάθε εργαζόμενου ενάντια στις διακοπές ρεύματος, στους πλειστηριασμούς, για να απαιτήσουμε μαζί με τον λαό ουσιαστικά μέτρα στήριξης του εισοδήματός μας. Να διεκδικήσουμε γενναίες αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα».

Οι διεκδικήσεις του Εργατικού Κέντρου περιλαμβάνουν τη δραστική μείωση και το πλαφόν στα τιμολόγια της Ενέργειας, την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ, καμιά διακοπή ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν, αλλά και διαγραφή χρεών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες. Επίσης, επανασυνδέσεις στο κομμένο ρεύμα με μόνη προϋπόθεση τη συμφωνία σε διακανονισμό των οφειλών με ευνοϊκούς όρους, χωρίς προκαταβολή και με πολλές χαμηλές δόσεις για αποπληρωμή των λογαριασμών, καμία διακοπή παροχής ρεύματος και φυσικού αερίου στις σχολικές μονάδες. Σχέδιο άμεσης αξιοποίησης εγχώριων πηγών ορυκτών καυσίμων - λιγνίτη, κόντρα στις δεσμεύσεις της ΕΕ για την «πράσινη ανάπτυξη» και το εμπόριο ρύπων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα και θέρμανση!(2022-09-09 00:00:00.0)
Ταυτόχρονες κινητοποιήσεις σε παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας στην Αθήνα(2022-09-07 00:00:00.0)
Η Ενέργεια ανάγκη του λαού - Ρεύμα φτηνό, καμιά διακοπή!(2021-10-23 00:00:00.0)
Οξύνεται ο ανταγωνισμός ΗΠΑ - Ρωσίας στην Ενέργεια(2018-01-19 00:00:00.0)
«Ρεύμα φτηνό για όλο το λαό»!(2010-09-22 00:00:00.0)
Επιστροφή στο σκότος(2001-05-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ