Τετάρτη 26 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Επιβεβλημένη η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ προς τον υπουργό Παιδείας για να καταργηθεί και να μην ισχύσει φέτος η ΕΒΕ

Eurokinissi

Να καταργηθεί και να μην ισχύσει τουλάχιστον φέτος η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής ζητά το ΚΚΕ με Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας, σημειώνοντας ότι είναι κάτι που επιβάλλεται από την υψηλή δυσκολία των θεμάτων και μια σειρά ακόμα προβλημάτων που εντοπίζονται σε εξεταζόμενα μαθήματα, τα οποία έχουν πυροδοτήσει δικαιολογημένες αντιδράσεις.

Αναφέρεται στην Επίκαιρη Ερώτηση:

«Από την περίοδο εφαρμογής της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, οι φορείς των εκπαιδευτικών, των γονέων και των μαθητών έχουν διατρανώσει την αντίθεσή τους, λόγω των ολέθριων συνεπειών της ως ενός επιπλέον κόφτη στην πρόσβαση χιλιάδων μαθητριών και μαθητών στα πανεπιστήμια.

Φέτος, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής θεωρείται, και σωστά, ακόμα πιο επιβεβλημένη λόγω της πολύ υψηλής δυσκολίας των θεμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων σε μια σειρά μαθήματα (Φυσική, Ιστορία), σε συνέχεια μάλιστα θεμάτων με ασάφειες και προβλήματα ως προς τις αποδεκτές απαντήσεις (Βιολογία, Μαθηματικά).

Η πολιτική ευθύνη για την επιλογή τέτοιων θεμάτων βαραίνει το υπουργείο Παιδείας, το οποίο φαίνεται να προωθεί, και μέσω των νέων εμποδίων που ορθώνει στις νέες και στους νέους, τα αντιεκπαιδευτικά του σχέδια (ιδιωτικά πανεπιστήμια, Εθνικό Απολυτήριο, κ.ά.).

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, με δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη τη θέση του για κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και την πρότασή του για δυνατότητα οι μαθήτριες και οι μαθητές που δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις να μπορούν να κατοχυρώνουν βαθμολογία σε μαθήματα και να ξαναδίνουν σε άλλα, καταθέτει ως άμεσο, ελάχιστο και επείγον το δίκαιο αίτημα: Να μην ισχύσει τουλάχιστον για φέτος η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής». Την Ερώτηση υπογράφει η βουλευτής Αφροδίτη Κτενά.

Σημειώνεται ότι το αίτημα να μην εφαρμοστεί φέτος η ΕΒΕ έχει διατυπώσει και η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας εκφράζοντας την αγωνία και την αγανάκτηση γονέων και μαθητών για τα θέματα των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αύριο αναμένονται οι βαθμολογίες(2024-06-27 00:00:00.0)
Να μην ισχύσει η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής(2024-06-22 00:00:00.0)
Μέτρα για την υγεία - κάλυψη των μορφωτικών κενών Οχι σε σχολεία - εξεταστικά κέντρα!(2021-04-14 00:00:00.0)
Ενα νήμα διαπερνά τις αλλαγές στην πρόσβαση στα ΑΕΙ(2021-01-16 00:00:00.0)
Στους δρόμους οι μαθητές διεκδικούν σχολείο δημιουργικό και όχι κέντρο εξεταστικό(2020-02-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ