Τετάρτη 26 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στις συγχωνεύσεις τμημάτων

Ανάστατοι είναι οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί, συνολικά η κοινωνία της Καβάλας, με την απόφαση της διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, να προχωρήσουν συγχωνεύσεις και συνδιδασκαλίες σε τμήματα ίδιων τάξεων, ή σε ζευγάρια (1η με 2η, 3η με 4η, 5η με 6η) την επόμενη σχολική χρονιά.

Ηδη τα σωματεία των εκπαιδευτικών έχουν αντιδράσει.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Καβάλας ζητά στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να τεθεί ως έκτακτο θέμα προκειμένου να ληφθεί απόφαση ενάντια στις συγχωνεύσεις και στον μεσαίωνα της συνδιδασκαλίας.

Τα εργατικά σωματεία και οι φορείς της Καβάλας καταγγέλλουν ως απαράδεκτο τον σχεδιασμό της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και καλούν σε παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στις 6 μ.μ., στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αναδεικνύουν ότι με τις συμπτύξεις τμημάτων, καταργήσεις σχολικών μονάδων και τώρα συνδιδασκαλίες, το υπουργείο Παιδείας, η κυβέρνηση, σε αρμονία με τις Οδηγίες της ΕΕ, επιχειρούν να καλύψουν τα χιλιάδες κενά, χωρίς να προχωρούν σε νέες μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών, καλώντας με προφορικές οδηγίες τις διευθύνσεις να διαχειριστούν το πρόβλημα με το υπάρχον προσωπικό. Ετσι, επιλέγεται να στοιβάζονται μαθητές σε 27άρια και 28άρια τμήματα, αδιαφορώντας πλήρως τόσο για την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών όσο και για τις αυξημένες μορφωτικές ανάγκες των παιδιών, που απαιτούν ολιγομελή τμήματα για πιο ουσιαστική εκπαιδευτική διαδικασία, για να μπορεί ο εκπαιδευτικός να σκύβει πάνω στις ανάγκες κάθε μαθητή του.

«Από το προνήπιο μέχρι το πανεπιστήμιο, τα παιδιά μας γίνονται θύματα της πολιτικής του κόστους - οφέλους. Μιας πολιτικής που έχει υποβαθμίσει τη μόρφωση, που φέρνει τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, που δεν έχει στο επίκεντρο τις ανάγκες των παιδιών μας», σημειώνουν τα Σωματεία Οικοδόμων, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, ΚΑΒΑΛΑ ΟΪΛ «Το ΒΑΡΕΛΙ», Εργαζομένων ΒΦΛ, Επισιτισμού - Τουρισμού, Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Δημοτικών Υπαλλήλων, Εργαζομένων στις ΔΟΥ, Συνταξιούχων ΙΚΑ, Δημοσίου, ΒΦΛ και ο Σύλλογος Γυναικών Καβάλας.

  • Η ΤΕ Καβάλας του ΚΚΕ καλεί τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης να πάρει πίσω την απαράδεκτη και αντιπαιδαγωγική απόφαση για συγχωνεύσεις, που οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών των λαϊκών οικογενειών. «Αυτό είναι το "νέο ψηφιακό σχολείο" της αγοράς, των ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων, των στελεχών της Εκπαίδευσης σε ρόλο "μάνατζερ", της κατηγοριοποίησης και της απαξίωσης του παιδαγωγικού ρόλου των δασκάλων. Το σχολείο του ΟΟΣΑ και της ΕΕ! Το σχολείο όπου οι μαθητές είναι αριθμοί και τα πάντα λογαριάζονται με τον ισοσκελισμό εσόδων και εξόδων», σημειώνει και τονίζει ότι ο αγώνας για να μην εφαρμοστεί η απαράδεκτη αντιπαιδαγωγική απόφαση αφορά όλο τον λαό της Καβάλας και χρειάζεται να κλιμακωθεί.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ