Τετάρτη 26 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Δυναμική διεκδίκηση για τη σχολική στέγη

Κινητοποίηση έκαναν χτες στο δημαρχείο η Ενωση Γονέων με τη στήριξη του Εργατικού Κέντρου, σωματείων εκπαιδευτικών και άλλων φορέων

Απαιτώντας σχολεία σύγχρονα και ασφαλή, με γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για σχολική στέγη, ελέγχους, κάθε είδους αναγκαίες μελέτες, επισκευές, κατασκευή νέων αιθουσών (ορόφων, κτιρίων) και ανέγερση νέων κτιρίων, πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί μαζική παράσταση διαμαρτυρίας της Ενωσης Γονέων Ζακύνθου στο δημαρχείο του νησιού. Την κινητοποίηση στήριξαν το Εργατικό Κέντρο, η ΕΛΜΕΖ, ο Σύλλογος Δασκάλων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και οι Σύλλογοι Μηχανικών και Γονέων Βρεφικών Σταθμών.

Παρά την απουσία του δημάρχου, αλλά και του αντιδημάρχου Παιδείας την ώρα της κινητοποίησης, δείγμα και των «προτεραιοτήτων» της δημοτικής αρχής (ΝΔ κ.ά.), από τους συγκεντρωμένους απαιτήθηκε να εξασφαλιστεί το δικαίωμα των παιδιών στη μόρφωση, με δημόσια δωρεάν Εκπαίδευση σε σχολικά κτίρια ασφαλή και σύγχρονα, που να ικανοποιούν τις εκπαιδευτικές και κοινωνικές τους ανάγκες.

«Δεν αποδεχόμαστε την άθλια και πολλές φορές επικίνδυνη κατάσταση των σχολικών κτιρίων του νησιού μας στο όνομα του κόστους, της έλλειψης χρηματοδότησης και των χρονοβόρων διαδικασιών. Δεν μας ικανοποιούν τα μπαλώματα και τα ημίμετρα.

Δεν διαπραγματευόμαστε την ασφάλεια των παιδιών μας! Απαιτούμε εδώ και τώρα την αλήθεια για την κατάσταση και την καταλληλότητα των σχολικών κτιρίων. Απαιτούμε ουσιαστικές λύσεις για ασφαλή και σύγχρονα σχολεία», τονίστηκε. Σημειώθηκε ότι τα σχολεία εκπέμπουν SOS και με φωτογραφίες που θυροκολλήθηκαν στην είσοδο του δημαρχείου, από κτίρια με πεσμένους σοβάδες κι άλλα προβλήματα, καταγγέλλοντας τη στάση δημοτικής αρχής, υπουργείου Παιδείας και κυβέρνησης συνολικά.

Επίσης, καυτηριάστηκε η στάση της δημοτικής αρχής να καθυστερεί τους ελέγχους στα σχολεία, στην πιο σεισμογόνο περιοχή της Ελλάδας, επικαλούμενη τις ελλείψεις κρατικών χρηματοδοτήσεων και προσωπικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ