Τετάρτη 26 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνεδριάζει η ΚΟ της ΝΔ

Στον απόηχο του άσχημου για τη ΝΔ αποτελέσματος των ευρωεκλογών και εσωκομματικής μουρμούρας συνεδριάζει σήμερα υπό τον Κυρ. Μητσοτάκη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης διαβεβαίωνε χτες σχετικά ότι «θα γίνει αποτίμηση του αποτελέσματος, θα δοθεί ο λόγος σε όσες και όσους βουλευτές το επιθυμούν. Και στο τέλος της ημέρας θα προχωρήσουμε μπροστά, όπως μας ζήτησαν οι πολίτες, είτε επικροτώντας αυτά τα οποία έχουμε κάνει με την ψήφο τους, είτε στέλνοντας ένα μήνυμα, κυρίως διά της αποχής τους, χωρίς να στηρίζουν κάποιο άλλο κόμμα, να εφαρμόσουμε, δηλαδή, με μεγαλύτερη ταχύτητα το πρόγραμμά μας», όπως είπε διαστρεβλώνοντας το μήνυμα της ψήφου.

Στο μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν ότι το Μαξίμου ετοιμάζεται να καλέσει για το σχετικό «μασάζ» βουλευτές που τις τελευταίες μέρες ανοίγουν ζητήματα («φυσιογνωμίας», συμπερίληψης «υπερβολικά πολλών» ΠΑΣΟΚων, επιλογών στα Ελληνοτουρκικά, ψήφισης του νομοσχεδίου «για την ισότητα στον γάμο» κ.λπ.) ή πρώην βουλευτές που καρατομήθηκαν στον πρόσφατο ανασχηματισμό. Ακούγονται π.χ. τα ονόματα των Ν. Κακλαμάνη, Γ. Λοβέρδου, Κ. Σκρέκα, Λ. Αυγενάκη.

Ηδη, στο Μαξίμου μετέβη ο Ν. Μηταράκης (πρόσφατα αξίωσε από τον Μητσοτάκη να μην ανανεώσει τη θητεία της Κατερίνας Σακελλαροπούλου και να επιλέξει για την Προεδρία της Δημοκρατίας στέλεχος με κεντροδεξιές «αναφορές»), που οργανώνει τραπέζωμα σε ταβέρνα στο Παγκράτι για τα πιο δυσαρεστημένα μέλη της ΚΟ. Το δείπνο αρχικά προγραμματιζόταν για το βράδυ της προηγούμενης Πέμπτης, αλλά αναβλήθηκε για αυτήν.

Ωστόσο, βασική πηγή αγωνίας συνιστά για το Μαξίμου η κοινή εμφάνιση των δύο πρ. πρωθυπουργών Κ. Καραμανλή και Αντ. Σαμαρά τη Δευτέρα 1η Ιουλίου στην εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου Μ. Κοττάκη «Οι απόρρητοι φάκελοι του Καραμανλή» στο Πολεμικό Μουσείο. Οπως έχει ανακοινωθεί, ο Σαμαράς θα εκφωνήσει ομιλία με θέμα «Ελλάδα και Ευρώπη σε σταυροδρόμι». Κατόπιν θα μιλήσει ο Καραμανλής, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αναφερθεί σε θέματα εξωτερικής πολιτικής. Προεξοφλείται πάντως ότι αμφότεροι θα προβούν σε αναφορές ή σπόντες για την πορεία της ΝΔ και τις επιλογές Μητσοτάκη.

Το δικό του στίγμα έδωσε ήδη ο υπουργός Αμυνας Ν. Δένδιας, που μιλώντας στην «Καθημερινή», είπε ότι «το εκλογικό αποτέλεσμα είναι πολυπαραγοντικό όσον αφορά τα αίτιά του», ζητώντας ταυτόχρονα «ορθή ανάγνωση των δεδομένων», βάζοντας επίσης θέμα για την κυβέρνηση «να προσπαθεί να είναι κατά το δυνατόν ωφέλιμη για τον τόπο, δίνοντας έμφαση στα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες». Εβαλε, επίσης, θέμα «να αφουγκραζόμαστε πάντα την κομματική μας βάση που είναι η "ψυχή" της παράταξης. Παράλληλα, όμως, πρέπει να μην χάσουμε την επαφή μας με τον αποκαλούμενο "μεσαίο χώρο". Η εξίσωση δεν είναι εύκολη», πρόσθεσε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ