Τετάρτη 26 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μεγάλη συναυλία - αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι

Την Παρασκευή 28/6 στο Θέατρο Γης στη Θεσσαλονίκη

Μεγάλη συναυλία - αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι, με τίτλο τους στίχους του Γιάννη Ρίτσου «Κάποτε θ' ανταμώσουμε στους λόφους του ήλιου. Μην ξεχνάς. Περπάτα» και ερμηνευτές την Μαρία Φαραντούρη και την Φωτεινή Βελεσιώτου, οργανώνει η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ την Παρασκευή 28 Ιούνη, στις 9 μ.μ., στο Θέατρο Γης στη Θεσσαλονίκη. Θα χαιρετίσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Οι ΚΟ του ΚΚΕ δουλεύουν με ενθουσιασμό γι' αυτήν τη μοναδική συναυλία, που είναι αφιερωμένη στους μεγάλους αγώνες που έρχονται.

Ο Θανάσης Σγούρος, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, μίλησε στον «Ριζοσπάστη» γι' αυτήν τη μεγάλη γιορτή που προετοιμάζει το ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη.

Οπως είπε, «η σημαντική άνοδος του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα, αλλά και στις συνοικίες της Θεσσαλονίκης, στους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, έδωσε κουράγιο και δύναμη για τους αγώνες που δίνονται από την επόμενη κιόλας μέρα μετά τις ευρωεκλογές. Φάνηκε στα πλατιά χαμόγελα των εργατών της ΛΑΡΚΟ, στις μεγάλες κινητοποιήσεις που ξετυλίχτηκαν τις τελευταίες δυο βδομάδες. Στις αγκαλιές των μεταλλεργατών στους βουλευτές και υποψηφίους του ΚΚΕ, το πρωί της Δευτέρας μετά τις ευρωεκλογές, στην απεργιακή τους συγκέντρωση.

Με τη μεγάλη συναυλία, την Παρασκευή 28/6, φιλοδοξούμε, αυτή η αισιοδοξία, η μαχητικότητα, τα χαμόγελα να γίνουν τραγούδι και μουσικές που θα προσθέσουν το απαραίτητο "καύσιμο" για να συνεχίσουμε. Να είναι μια μεγάλη γιορτή για όσους πάλεψαν μαζί μας, πλάι πλάι, για την ενίσχυση του ΚΚΕ, για να ανεβούμε ένα μπόι ψηλότερα. Για όσους πρωτοστάτησαν όλη την προηγούμενη χρονιά, μαζί με τους κομμουνιστές, για να οργανωθούν μεγάλοι αγώνες στους χώρους δουλειάς τους, σε σύγκρουση με την εργοδοσία, κάνοντας κουρελόχαρτο τους αντιλαϊκούς νόμους. Για όσους φώναξαν για να ακουστεί το δίκιο, των θυμάτων στα Τέμπη, των νεκρών παιδιών στην Παλαιστίνη, των προσφύγων που πνίγονται από την πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων. Για όσους βλέπουν την προοπτική στον αγώνα και όχι στον συμβιβασμό και στην αναμονή νέων διαχειριστών της βαρβαρότητας. Ολοι μαζί να ενωθούμε μέσα από τα τραγούδια των αγώνων, μέσα από το πολιτικό τραγούδι που έχει συντροφεύσει μεγάλες στιγμές της ταξικής πάλης της χώρας μας, διαχρονικά, όλων των γενιών. Μέσα από τις φωνές της Μαρίας Φαραντούρη και της Φωτεινής Βελεσιώτου, με τη βοήθεια όλων των συντελεστών που ετοιμάζουν τη μεγάλη συναυλία - αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι.

Ο χαιρετισμός από τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, θα δώσει το στίγμα για τη συνέχεια. Οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ αυτές τις μέρες εντείνουν τις προσπάθειές τους για να φτάσουν και στον τελευταίο που έκανε το βήμα να ψηφίσει ΚΚΕ, αλλά και σε όσους δίστασαν, παρά το ότι αγανακτούν και οργίζονται με τα ίδια πράγματα με εμάς. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία που δεν πρέπει να πάει χαμένη! Για να είμαστε χιλιάδες το βράδυ της Παρασκευής και οι φωνές μας όταν θα ενωθούν σιγοτραγουδώντας, να φτάσουν ως το Γεντί Κουλέ, το "Παύλου Μελά", συνδέοντας το νήμα με τους αγώνες του μέλλοντος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ