Τετάρτη 26 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τελευταίο «αντίο» στον σ. Γιάννη Κυπριανίδη

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης, παρουσία συγγενών, συντρόφων, συναδέλφων και φίλων, κηδεύτηκε χτες στα κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου στη Θεσσαλονίκη ο σύντροφος Γιάννης Κυπριανίδης.

Ο σ. Γιάννης γεννήθηκε το 1951 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο Τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Διετέλεσε καθηγητής στο ίδιο Τμήμα, όπου και διακρίθηκε για το πλούσιο ακαδημαϊκό, επιστημονικό και παιδαγωγικό του έργο.

Το τελευταίο «αντίο» εκ μέρους των συναδέλφων του, στο Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ, μετέφερε ο Γιάννης Στούμπουλος.

Ο Οδυσσέας Μαάιτα, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, μίλησε για τον σύντροφο αλλά και τον δάσκαλο Γιάννη. «Ο σ. Γιάννης υπήρξε μέλος ΔΕΠ του Τμήματος Φυσικής, διακεκριμένος επιστήμονας στον χώρο των μη γραμμικών ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών κυκλωμάτων και της μη γραμμικής δυναμικής και αγαπητός δάσκαλος στους φοιτητές και τις φοιτήτριές του. Πρότυπο δασκάλου που βοηθούσε τους φοιτητές του χωρίς να τους χαρίζεται, δείχνοντας τον δρόμο και ζητώντας από όλους μας να τον διαβούμε με τον δικό μας κόπο.

Ταυτόχρονα ήταν άνθρωπος με κοινωνική και πολιτική δράση μέσα και έξω από το πανεπιστήμιο. Οργανώθηκε στο ΚΚΕ τη δεκαετία 1970, υπήρξε Γραμματέας ΚΟΒ, μέλος του Αχτιδικού Γραφείου της Οργάνωσης ΑΕΙ-ΤΕΙ και μάλιστα στα δύσκολα χρόνια της ανασυγκρότησης στις αρχές του '90.

Ταυτόχρονα ήταν συνδικαλιστής αρχικά στον σύλλογο ΕΔΠ στη συνέχεια στον ΕΣΔΕΠ ΑΠΘ, ενώ διετέλεσε επί σειρά ετών εκπρόσωπος της ΔΗΠΑΚ στα Διοικητικά Συμβούλια.

Οσοι ζήσαμε τον Γιάννη θα τον έχουμε πάντα στην καρδιά και στο μυαλό μας», είπε μεταξύ άλλων.

Η Επιτροπή Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της εκφράζει τα βαθιά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του και σημειώνει ανάμεσα σε άλλα: «Ο σύντροφος Γιάννης ξεχώριζε για τη σεμνότητα, τη σοβαρότητα και την ειλικρίνειά του. Παράλληλα για την αγωνιστική στάση ζωής και το ήθος του, τη μαχητική αισιοδοξία του. Συνέβαλε στην ισχυροποίηση του Κόμματος την περίοδο της ανασυγκρότησης των Κομματικών Οργανώσεων. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε από τους μηχανισμούς του αστικού κράτους, διακρίθηκε για την αταλάντευτη στάση του. Ακόμα και τα τελευταία χρόνια, που η υγεία του είχε επιβαρυνθεί, φρόντιζε πάντα να ενημερώνεται, να συμβάλλει με όποιον τρόπο μπορούσε στη δουλειά του Κόμματος».

Με θλίψη αποχαιρετά τον αγωνιστή Γιάννη Κυπριανίδη και η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ