Τετάρτη 26 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Απαίτησαν να μπορούν να «κάνουν τη δουλειά τους»

Στάση εργασίας και συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν χθες οι Σύλλογοι Εργαζομένων στην Επιθεώρηση Εργασίας, διεκδικώντας προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, νομική στήριξη του έργου των επιθεωρητών Εργασίας, καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, υποστήριξη της Υπηρεσίας με γιατρό Εργασίας και τεχνικό Ασφαλείας κ.ά.

Αρχικά έγινε συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας, όπου συνδικαλιστές εκπρόσωποι των εργαζομένων αναφέρθηκαν στα οξυμένα προβλήματα της χρόνιας υποστελέχωσης, των ελλιπών μέσων και υποδομών, των μειωμένων μισθών, της εντατικοποίησης της εργασίας. Από τη συνάντηση που έγινε με την υπουργό Εργασίας οι εργαζόμενοι βγήκαν «σοφότεροι», όπως λένε, μόνο στο ότι ο εμπαιγμός συνεχίζεται, αφού η Ν. Κεραμέως δεν δεσμεύτηκε για τίποτα.

Στην κινητοποίηση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Χρήστος Κατσώτης, βουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Γιώργος Στεφανάκης από τη Γραμματεία του ΠΑΜΕ, πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού Αττικής, και η Βέτα Πανουτσάκου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας.

Ο Χρ. Κατσώτης σημείωσε ότι υπονομεύεται το ίδιο το έργο των επιθεωρητών Εργασίας, λόγω της υποστελέχωσης και των συνθηκών εργασίας που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι, αλλά και της χειροτέρευσης των όρων στους χώρους δουλειάς που καλούνται να ελέγξουν. Το ωράριο έχει γίνει «λάστιχο», επεσήμανε, παντού υπάρχουν «ευέλικτες» εργασιακές σχέσεις. Καυτηρίασε τα πανηγύρια της διοίκησης της Επιθεώρησης Εργασίας για τη μεγάλη - όπως λέει - αύξηση του αριθμού των ελέγχων, καθώς αυτό δεν έχει καμία σχέση με όσα συμβαίνουν στους χώρους δουλειάς, με τα χιλιάδες εργατικά «ατυχήματα».

Η Β. Πανουτσάκου αναφέρθηκε στην υποστελέχωση που υπάρχει σε όλο το Δημόσιο και τόνισε πως «όταν οι ελεγκτές ζητάνε εργασία με δικαιώματα, καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει στους άλλους χώρους δουλειάς». Ακόμα, ο Γ. Στεφανάκης μίλησε για την παρέμβαση του Συνδικάτου στον διοικητή της Επιθεώρησης Εργασίας, ο οποίος στο αίτημα για αύξηση των ελέγχων στα ξενοδοχεία και στα εστιατόρια, όπου η παραβατικότητα είναι μεγάλη, απάντησε «θα το δούμε, αλλά να ξέρετε ότι έχουν γίνει χιλιάδες έλεγχοι» και στο αίτημα για προσλήψεις επικαλέστηκε τους «δημοσιονομικούς κόφτες».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Υποτυπώδης λειτουργία κρίσιμων υπηρεσιών, «βολική» για την εργοδοσία(2024-06-04 00:00:00.0)
Στην Επιθεώρηση Εργασίας για την υγεία και την ασφάλεια(2024-01-23 00:00:00.0)
Μαφιόζικη εμπρηστική επίθεση σε Επιθεώρηση Εργασίας για εκφοβισμό(2023-04-14 00:00:00.0)
Δεν θα περάσει το κουκούλωμα των εργατικών «ατυχημάτων»(2023-02-03 00:00:00.0)
Ενα μακελειό διαρκείας είναι σε εξέλιξη στους χώρους δουλειάς(2021-10-30 00:00:00.0)
Συνειδητή και διαχρονική υποβάθμιση του ΣΕΠΕ(2013-12-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ