Τρίτη 14 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Αποφάσεις για την απεργία

Σύσκεψη πρωτοβάθμιων σωματείων αύριο Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη

Για την καλύτερη προετοιμασία της απεργιακής κινητοποίησης στις 29 του Μάη, το ΠΑΜΕ καλεί σε σύσκεψη αύριο Τετάρτη στις 7μμ στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, τα πρωτοβάθμια σωματεία. Οπως δείχνουν τα πράγματα από το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί από τα σωματεία, η συμμετοχή θα είναι μαζική και θα καταλήξει σε σημαντικές αποφάσεις για κινητοποίηση πλατιών δυνάμεων του συνδικαλιστικού κινήματος της πόλης.

Στο μεταξύ, χτες βράδυ η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης αποφάσισε τη συμμετοχή στην απεργία στις 29 του Μάη και αναμένεται ότι μέσα στις επόμενες μέρες πολλά ακόμα σωματεία θα επισημοποιήσουν τη στάση τους για συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση.

Εξάλλου, οι προσκείμενοι στο ΠΑΜΕ συνδικαλιστές στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης έχουν ζητήσει γραπτά από το προεδρείο τη σύγκληση Ολομέλειας την Πέμπτη με θέμα την εργατική κινητοποίηση στις 29 του Μάη και τη συμμετοχή του ΕΚΘ σ' αυτήν.

Οι προετοιμασίες για συμμετοχή στην πανελλαδική αυτή απεργιακή κινητοποίηση που έχει καλέσει το ΠΑΜΕ, έχουν ξεκινήσει και σε αρκετές άλλες πόλεις της Μακεδονίας και Θράκης. Στην Καστοριά την Πέμπτη το βράδυ, 16 Μάη, έχει καλεστεί πλατιά σύσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα - ΠΑΜΕ για την αποτελεσματικότερη συμμετοχή σωματείων στην απεργία.

Την Πέμπτη επίσης θα συζητηθεί το θέμα σε σύσκεψη σωματείων και συνδικαλιστών στην Κοζάνη. Μέχρι και την Παρασκευή εξάλλου θα έχουν οριστικοποιηθεί οι σχετικές αποφάσεις στις περισσότερες πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ