Τρίτη 14 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Αντί για οξυγόνο ανέπνεαν δηλητήριο!

Παραλίγο τραγωδία σε συνεργείο αμμοβολής. Επτά στο νοσοκομείο, ένας δίνει μάχη με το θάνατο

Με πνευμόνια γεμάτα από δηλητηριώδη αέρια μεταφέρθηκαν προχτές την Κυριακή 7 αμμοβολιστές στο Θριάσιο Νοσοκομείο από την Κυνοσούρα Σαλαμίνας. Οι 6 διέφυγαν τον κίνδυνο όμως ο έβδομος, ο Μπαϊράμ Κισάν, εξακολουθεί να δίνει μάχη με το θάνατο καθώς παρουσίασε οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου και έχει μεταφερθεί στο ΚΑΤ. Η παραλίγο τραγωδία καταγράφτηκε κατά τις εργασίες αμμοβολής στο πλοίο «ΠΟΝΤΟΠΟΡΟΣ». Οι 7 καθώς εκτελούσαν εργασίες ψυγματοβολής στα καπάκια του αμπαριού του πλοίου τα οποία ήταν τοποθετημένα στη μαούνα «ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΣ», στις μάσκες τους αντί οξυγόνο, το κομπρεσέρ, το οποίο αποδείχτηκε ακατάλληλο, διοχέτευσε δηλητηριασμένο αέρα! Οι 7 αμμοβολιστές ήταν μέλη του συνεργείου με την επωνυμία...«Οι ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ»!

Να σημειωθεί ότι από την πλευρά του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας σε σχετικό δελτίο Τύπου γίνεται λόγος για πέντε δηλητηριασμένους αμμοβολιστές ενώ, δεν αναφέρεται κουβέντα για τα αίτια του εργατικού ατυχήματος και για τις ευθύνες των υπευθύνων του συνεργείου.

Την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων απαιτεί με χτεσινή ανακοίνωσή της η Ενωση Αμμοβολιστών Καθαριστών στην οποία επισημαίνει ότι «για άλλη μια φορά αναδεικνύεται το τεράστιο πρόβλημα με τις απαράδεκτες συνθήκες δουλιάς, τη μη εφαρμογή από τους υπεύθυνους των μέτρων ασφαλείας και τη σωστή οργάνωση για την εκτέλεση των εργασιών». Σημειώνει ότι «η ζωή μας υπολογίζεται σαν "φθηνό αναλώσιμο είδος"» και ότι αυτή η κατάσταση δε θα αλλάξει όσο «η κυβέρνηση, ο ΟΛΠ και όλοι οι δήθεν υπεύθυνοι, με την πολιτική που εφαρμόζουν υποβαθμίζουν τη Ν/Ζώνη και καθημερινά την οδηγούν στη συρρίκνωση και στη διάλυση».

Καταγγέλλει ακόμα ότι «η κυβέρνηση από το Γενάρη αυτού του χρόνου κάθε 10 - 15 μέρες υπόσχεται ότι θα πάρει αποφάσεις από το διυπουργικό όργανο, για την οργάνωση της λειτουργίας της Ν/Ζώνης, την αύξηση του κύκλου εργασιών, την προστασία των ανέργων και την εξασφάλιση των δίκαιων συνταξιοδοτικών αιτημάτων μας. Οι υποσχέσεις έχουν μείνει στα χαρτιά. Οχι μόνο μέτρα δεν έχουν πάρει αλλά ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γ. Ανωμερίτης αρνείται ακόμη και τη συνάντηση με τα εργατικά σωματεία! Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να αντιδράσουν αγωνιστικά, να συσπειρωθούν στο Σωματείο μας και μαζί με τα άλλα Σωματεία της Ν/Ζώνης να παλέψουμε για να δοθούν λύσεις σε όφελός μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ