Τρίτη 14 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ
Σύμβαση στα μέτρα τους απαιτούν οι εργοδότες

Αδιέξοδο σημειώθηκε για μια ακόμη φορά χτες, στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της ΟΤΟΕ και των εκπροσώπων των τραπεζιτών για την υπογραφή της κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των τραπεζοϋπαλλήλων. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η ευθύνη της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΟΤΟΕ, η οποία «θερίζει τους καρπούς» της υποχωρητικότητας της ηγεσίας της απέναντι στις προκλήσεις της εργοδοσίας τα τελευταία χρόνια, καθώς και της επιλογής της να μην υιοθετήσει αιτήματα που αγκαλιάζουν όλους τους εργαζόμενους.

Στη χτεσινή συνάντηση η εργοδοτική πρόκληση συνεχίστηκε, με την απαίτηση για υπογραφή διετούς σύμβασης. Οι τραπεζίτες πρότειναν συνολικές αυξήσεις και για τα δυο χρόνια 7,3% (έναντι 7% που πρότειναν την περασμένη Πέμπτη).

Απαίτησαν επίσης να υπάρξει ρύθμιση για το ωράριο, με τη μείωση του ωραρίου εργασίας στις 37 ώρες και 5 λεπτά - από 38 ώρες και 20 λεπτά που είναι σήμερα - με παράλληλη παράταση του ωραρίου συναλλαγών στις 33 ώρες και 45 λεπτά τη βδομάδα από 29 ώρες και 30 λεπτά που είναι τώρα.

Η συνάντηση έληξε χωρίς αποτέλεσμα, καθώς δεν έγιναν δεκτές οι προτάσεις των τραπεζιτών και την Πέμπτη θα γίνει Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ. Υπαρκτό είναι ακόμη και το ενδεχόμενο να οδηγηθεί η σύμβαση στον ΟΜΕΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ