Τρίτη 14 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ « ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»
Αυθαίρετες μετακινήσεις του προσωπικού

Να ανακαλέσει την απόφασή του ο διοικητής του νοσοκομείου «Χατζηκώστα» Γ. Σταθερόπουλος, σχετικά με την αυθαίρετη μετακίνηση προσωπικού από το ένα πόστο στο άλλο, αναθέτοντας αλλότρια καθήκοντα στους εργαζόμενους στην καθαριότητα, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες, ζητά το Ενιαίο Αγωνιστικό Μέτωπο (ΕΑΜ) Υγειονομικών. Παράλληλα, καταγγέλλει την πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) του Συλλόγου των εργαζόμενων, η οποία παρέπεμψε τους εργαζόμενους σε δικηγόρο(!) για την υπεράσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και καλεί το συμβούλιο να οργανώσει αγώνα για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Οι αυθαίρετες αυτές ενέργειες του διοικητή εξυπηρετούν την κυβερνητική πολιτική, η οποία περιορίζει τις δημόσιες δαπάνες και εκχωρεί τομείς των νοσοκομείων σε ιδιώτες επιχειρηματίες, όπως αυτόν της καθαριότητας, υπογραμμίζει το ΕΑΜ Υγειονομικών και καλεί τους εργαζόμενους να κινητοποιηθούν, για να αναγκαστεί η διοίκηση του νοσοκομείου να ανακαλέσει τις αυθαίρετες αποφάσεις. Παρόμοιες αποφάσεις ανακλήθηκαν σε άλλα νοσοκομεία ύστερα από αντιδράσεις των εργαζομένων.

Τέλος, το ΕΑΜ Υγειονομικών καλεί τους εργαζόμενους να υπερασπιστούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα και να διεκδικήσουν, ταυτόχρονα, αυξήσεις που θα ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες. Με αυτά τα αιτήματα, υπογραμμίζει το ΕΑΜ Υγειονομικών πρέπει να πάρουν οι εργαζόμενοι μέρος στην απεργία στις 29.5.2002, κλιμακώνοντας και συντονίζοντας τον αγώνα τους με τους άλλους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ