Τρίτη 14 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΝΑΙ στην απεργία!

Ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, η διοίκηση του ΕΚΛ κήρυξε απεργία για τις 29 Μάη και αποφάσισε την πραγματοποίηση απεργιακής συγκέντρωσης, με συνδιοργανωτή το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, στις 10 το πρωί της ίδιας μέρας, στην κεντρική πλατεία της πόλης

Ανταποκρινόμενη στο ταξικό, αγωνιστικό κάλεσμα του ΠΑΜΕ, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας αποφάσισε, στη χτεσινοβραδινή συνεδρίασή της, να κηρύξει απεργία για τις 29 Μάη. Στις 10 το πρωί της ίδιας μέρας, θα πραγματοποιηθεί απεργιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, - συνδιοργανωτής θα είναι το Νομαρχιακό Τμήμα Λάρισας της ΑΔΕΔΥ - στην οποία απεργοί του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, άνεργοι και συνταξιούχοι, με τη συμπαράσταση εκπροσώπων των άλλων λαϊκών στρωμάτων, θα διαδηλώσουν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τον αγώνα κατά της αντεργατικής - αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Για την καλή προετοιμασία και την επιτυχία της απεργίας η διοίκηση του ΕΚΛ αποφάσισε:

  • Να πραγματοποιηθεί άμεσα σύσκεψη όλων των ΔΣ των σωματείων που ανήκουν στη δύναμή του.
  • Να γίνονται καθημερινά περιοδείες κλιμακίων του ΕΚΛ στα εργοστάσια και στους άλλους χώρους δουλιάς, για την ενημέρωση και την κινητοποίηση των εργαζομένων.
  • Να εκδοθούν προκηρύξεις κι άλλο ενημερωτικό υλικό, το οποίο και θα μοιραστεί στους εργαζόμενους και γενικότερα στο λαό της περιοχής.
  • Να στηθούν απεργιακές επιτροπές, κυρίως εκεί όπου τίθενται εμπόδια και δεν προωθείται αποτελεσματικά η οργάνωση της απεργιακής κινητοποίησης.
Ταξική επιταγή

Οπως τόνιζαν, μιλώντας στη χτεσινοβραδινή συνεδρίαση, μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, το ΕΚΛ ανταποκρίνεται στο αγωνιστικό κάλεσμα του ΠΑΜΕ, όχι μόνο γιατί αυτό επιβάλλει η ταξική συγκρότηση και η αγωνιστική λειτουργία και δράση του, αλλά και διότι θέλει να εκφράσει τις διαθέσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων της περιοχής.

Και εξηγούσαν ότι η μαζική και δυναμική συμμετοχή των εργαζομένων της Λάρισας -όπως και ολόκληρης της Θεσσαλίας- σε όλες τις προηγούμενες απεργιακές κι άλλες κινητοποιήσεις, αλλά και τα μηνύματα που καθημερινά έρχονται στο ΕΚΛ από τα εργοστάσια και τους άλλους χώρους δουλιάς, δείχνουν ότι οι εργαζόμενοι της περιοχής ζητούν τη συνέχιση και ένταση των αγώνων, ώστε να μην «περάσουν» οι αντεργατικές - αντιλαϊκές αποφάσεις της κυβέρνησης και του μεγάλου κεφαλαίου για το «Ασφαλιστικό», το «Φορολογικό», την κατάργηση του 8ωρου και την καταπάτηση πολλών άλλων ζωτικών δικαιωμάτων και βασικών κατακτήσεων της εργατικής τάξης.

Υπογράμμιζαν, δε, ότι το ΕΚΛ έχει καθήκον και υποχρέωση να οργανώσει όσο το δυνατόν καλύτερα αυτόν τον αγώνα, πολύ περισσότερο που η συμβιβασμένη ηγεσία της ΓΣΕΕ, όχι μόνο αρνείται ν' ανταποκριθεί στις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων και να υπερασπίσει τα συμφέροντά τους - υπενθύμιζαν την πρόσφατη συμφωνία ΓΣΕΕ - βιομηχάνων για τη νέα ΕΓΣΣΕ, που προβλέπει αυξήσεις - «ψίχουλα» -, αλλά κάνει κι ό,τι μπορεί, για να υπονομεύσει την ενότητα και την αποτελεσματικότητα των αγώνων που αναπτύσσονται, τασσόμενη με τους ταξικούς αντιπάλους της εργατικής τάξης και υπηρετώντας την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Η χτεσινοβραδινή απόφαση της ταξικής διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, που έρχεται να επιβεβαιώσει, για μια ακόμα φορά, το ελπιδοφόρο και σημαντικό γεγονός ότι βρίσκουν αποδέκτες τα αγωνιστικά προσκλητήρια του ΠΑΜΕ, μπορεί και πρέπει ν' αποτελέσει μια καλή αρχή, ένα παράδειγμα προς μίμηση, ώστε να ληφθούν ανάλογες αποφάσεις για κήρυξη απεργίας στις 29 Μάη και από πολλά άλλα εργατικά κέντρα σ' όλη τη χώρα. Και θα 'ναι μια τέτοια εξέλιξη ένα ακόμα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση ανάπτυξης του εργατικού κινήματος σε ταξική βάση...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απεργία στις αρχές Φλεβάρη (2012-01-25 00:00:00.0)
Πρωτοστατούν στην απεργιακή κλιμάκωση (2010-01-09 00:00:00.0)
Μπροστά με νέες δυνάμεις (2006-02-24 00:00:00.0)
Δύο τόνοι έλιωσαν το κορμί του (2005-06-11 00:00:00.0)
Πλατιά εξόρμηση στους εργαζόμενους (2004-04-27 00:00:00.0)
Εκοψε την επιδότηση από τους ενοχλητικούς (2001-11-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ