Τρίτη 14 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΙΚΑ
Νέα απεργία στο ίδιο φόντο

Το παιχνίδι της υποσχεσιολογίας εξακολουθεί να παίζει η κυβέρνηση με τους γιατρούς του ΙΚΑ, ενώ η ηγεσία της Ομοσπονδίας τους (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) εξαντλείται στην εξαγγελία σποραδικών κινητοποιήσεων και ιδιαίτερα σε μια περίοδο που βάλλεται συνολικά το εναπομείναν δημόσιο σύστημα Υγείας.

Ετσι η ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ εξήγγειλε πανελλαδική απεργία των γιατρών την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή, 16-17 Μάη 2002, ενώ την επομένη θα πραγματοποιήσει το συνέδριό της για να να καθορίσει την παραπέρα πορεία του κλάδου.

Η εξαγγελία της νέας κινητοποίησης ήρθε 15 μέρες μετά τη μετάθεση των απεργιακών κινητοποιήσεων που είχε αποφασίσει η ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ για τις 29 και 30 Απρίλη. Επισήμως ως αιτιολογικό προβλήθηκε τότε η «παρεμπίπτουσα κατάσταση» που είχε δημιουργηθεί το διάστημα εκείνο στη δημόσια Υγεία με τις ιογενείς λοιμώξεις. Στην πραγματικότητα όμως η αναβολή έγινε γιατί η πλειοψηφία της Ολομέλειας της Διοίκησης της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ, είχε πάρει -με αδιαφανή εν πολλοίς τρόπο- υποσχέσεις για τη χορήγηση του επιδόματος των 60.000 δραχμών (ή 176 ευρώ) με νομοθετική ρύθμιση σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί προσεχώς στη Βουλή. Τότε επίσης είχε δοθεί η υπόσχεση ότι θα έπαιρναν και προκαταβολή 300.000 δραχμών έναντι του επιδόματος, αλλά μέχρι και χτες δεν πήραν ούτε μια δραχμή.

Ετσι, καταγγέλλοντας τους αρμόδιους για «ανέξοδη υποσχεσιολογία» η ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ εξήγγειλε τη νέα απεργία, με αιτήματα την αναβάθμιση της παρεχόμενης περίθαλψης, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, χορήγηση επιδομάτων βιβλιοθήκης - εξομάλυνσης, ιατρικό βαθμολόγιο - μισθολογικά κλιμάκια.

Κατά τη διάρκεια της απεργίας τα έκτακτα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται από το προσωπικό ασφαλείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ