Τετάρτη 15 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η άμυνα των επιστημόνων

Αρχισε χτες και συνεχίζεται σήμερα στην Αθήνα το 2ο Πανελλαδικό Συνέδριο για την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση, που οργανώνεται από συνδικαλιστικούς και επιστημονικούς φορείς που εργάζονται στις δημόσιες ψυχιατρικές δομές.

Μια απ' τις επισημάνσεις που έγινε ήταν ότι το 80% της έρευνας έχει περάσει πλέον στις μεγάλες εταιρίες, με αποτέλεσμα πια η έρευνα να είναι κατευθυνόμενη. Ετσι σημαντικές ανακαλύψεις δε θα τεθούν σε εφαρμογή προς όφελος των ανθρώπων γιατί δε συμφέρουν -από άποψη κερδών - τις εταιρίες. Η εξέλιξη αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα της μείωσης των αντίστοιχων κρατικών κονδυλίων και των δημόσιων οργανισμών, σημειώθηκε από σειρά ομιλητών, για να τονιστεί και το εξής: Πέρα απ' αυτούς τους περιορισμούς που μπαίνουν απ' τις κυβερνήσεις πρέπει και οι επιστήμονες να αμυνθούν σ' αυτή την ποδηγέτηση και να διασφαλίσουν την επιστημονική αναζήτηση και ελευθερία.

Κι ένα δείγμα μιας τέτοιας άμυνας των επιστημόνων αποτελεί το ίδιο το συνέδριο, καθώς τα πορίσματά του μπορούν να αποτελέσουν εφόδιο στην ανάπτυξη ενός κοινωνικού κινήματος για την πραγματική και όχι ψευδεπίγραφη ψυχιατρική μεταρρύθμιση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ