Τετάρτη 15 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο ρεαλισμός της τσέπης τους...

Γρηγοριάδης Κώστας

«ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ» η ύπαρξη πλήρους απασχόλησης στη βιομηχανία! Οσο κι αν ακούγεται απίθανη, η δήλωση ανήκει στον αντιπρόεδρο του ΣΕΒ και η κυβέρνηση, βέβαια, τη συζητά σοβαρότατα...

Εν ολίγοις, στις μέρες μας, στις ελληνικές βιομηχανίες, εάν θέλεις να διαθέτεις μια δουλιά και ένα μισθό, ζητάς κάτι παράλογο, εκτός τόπου και χρόνου και σαφώς μη ρεαλιστικό!

Τα ίδια ζήτησε και ο πρόεδρος του ΣΕΒ, φυσικά, που τάχθηκε υπέρ της επέκτασης της μερικής απασχόλησης ως λύσης στα προβλήματα της ανταγωνιστικότητας. Αλλά, βέβαια, όταν έχεις για συνομιλητές τον Χριστοδουλάκη και τον Τσοχατζόπουλο, τέτοια θα λες.

Αυτά, την ώρα που οι βιομήχανοι εκτιμούν ότι φέτος θα έχουν αύξηση της παραγωγής και των πωλήσεων της τάξης του 12%, σε αντίθεση με την προηγούμενη χρόνια, που τη χαρακτηρίζουν προβληματική.

ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ εναντίον των Παλαιστινίων, ανακοίνωσε χτες ο Αριέλ Σαρόν κι αναρωτιέται κανείς γιατί μπαίνει σε τέτοιο κόπο, αφού, ουσιαστικά, δεν έχει σταματήσει καθόλου τις επιθέσεις. Το παραμύθι το ίδιο: Κυνήγι τρομοκρατών.

Χαρακτηριστική ήταν και η δήλωσή του ότι «η αποστολή μας δεν έχει ολοκληρωθεί». Να είστε βέβαιοι δε, πως στο μυαλό του Σαρόν η ολοκλήρωση συνδέεται, μάλλον, με τη φυσική εξόντωση κάθε Παλαιστινίου.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Οσο για τα περί «ανεξάρτητου κράτους», που λένε κατά καιρούς, τόσο η ηγεσία του Ισραήλ, όσο και οι ΗΠΑ, μάλλον αρκετά ήταν μέχρι τώρα τα μαθήματα διεθνούς υποκρισίας που πήραμε.

ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ στους κατόχους κινητών τηλεφώνων προετοιμάζει το κράτος, όπως ανακοινώθηκε χτες. Οπότε, οι αριθμοί μας θα είναι φορητοί σε κινητά και ακίνητα και θα μπορούμε να τους έχουμε, ανεξάρτητα της συνδρομητικής εταιρίας. Ενας άνθρωπος - ένας αριθμός.

Μπορεί να ακούγεται εξυπηρετικό δε λέμε, το θέμα είναι, όμως, πόσους άλλους θα εξυπηρετήσει, εκτός από εμάς. Γιατί, βέβαια, μόνο για καθεστώς διαφάνειας δεν μπορούμε να μιλάμε, όσον αφορά στις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ