Τετάρτη 15 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΤΡΑ
Αθωώθηκαν μέλη της ΚΝΕ για «παράνομη αφισοκόλληση»

Αθωώθηκαν χθες τα τέσσερα μέλη της ΚΝΕ, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πάτρας, καθώς είχαν παραπεμφθεί με την κατηγορία της «παράνομης αφισοκόλλησης και της ρύπανσης», μετά από μήνυση που έκανε ο αντιδήμαρχος Πατρών Ηρακλής Αγγελόπουλος, επειδή τον Αύγουστο του 2000 προπαγάνδιζαν συλλαλητήριο, με αφορμή την προσπάθεια της κυβέρνησης για την κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ολοκληρώθηκε με συνοπτικές διαδικασίες, καθώς κατά την ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψε κανένα στοιχείο σε βάρος των κατηγορουμένων. Η γελοία κατηγορία του μηνυτή για την «υποτιθέμενη φθορά της περιουσίας του δήμου και η "ρύπανση" που προκλήθηκαν από την αφισοκόλληση», όχι απλά κατέρρευσε, αλλά δεν μπόρεσε καν να σταθεί, ούτε κατ' επίφαση.

Να σημειώσουμε πως από την πλευρά του μηνυτή που έκανε την ανάγκη φιλοτιμία (εκλογές γαρ), μετά και από την κατακραυγή της πατραϊκής κοινωνίας για την επιλογή - επιμονή του να μηνύσει τέσσερα παιδιά, ο εκπρόσωπός του - δεν παρέστη ο ίδιος - θέλοντας να αμβλύνει τις εντυπώσεις, ζήτησε από το δικαστήριο να μην πραγματοποιηθεί η δίκη, κάτι, όμως, που δεν αποδέχτηκαν οι τέσσερις κατηγορούμενοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ