Τετάρτη 15 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εκδηλώνουν την αντίθεση στη λειτουργία του ΝΑΤΟικού στρατηγείου

Να μαζικοποιήσουν ακόμη περισσότερο το μαχόμενο αντιιμπεριαλιστικό κίνημα ειρήνης, και αγωνιστικά να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη λειτουργία του ΝΑΤΟικού στρατηγείου στη Θεσσαλονίκη, καλεί τους πολίτες του νομού η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης. Σημειώνει πως την απαρχή μιας τέτοιας πορείας πρέπει να αποτελέσουν οι εκδηλώσεις του Μάη που διοργανώνει με αφορμή την 39η επέτειο από τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη και θα κορυφωθούν με τη μεγάλη Πορεία Ειρήνης στις 26 του μήνα.

Κεντρικές εκδηλώσεις

-- Στις 22 του Μάη, στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί «Δρόμος θυσίας» από το Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου πέθανε ο Γρηγόρης Λαμπράκης, έως το μνημείο του, στη συμβολή των οδών Βενιζέλου και Ερμού.

-- Το ίδιο βράδυ στην πλατεία Αριστοτέλους θα γίνει μεγάλη πολιτική και καλλιτεχνική εκδήλωση αφιερωμένη στο μεγάλο Τούρκο ποιητή Ναζίμ Χικμέτ.

-- Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με την Πορεία Ειρήνης την Κυριακή 26 του Μάη, που θα ξεκινήσει από το Στρατόπεδο «Κόδρα» στο Καραμπουρνάκι και θα καταλήξει στο μνημείο του Γ. Λαμπράκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ