Τετάρτη 15 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Αντίσταση στη μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο

Ανακοίνωση της παράταξης «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα»

Eurokinissi

«Η Θεσσαλονίκη έχει ανάγκη από έργα και όχι από ΝΑΤΟικά Στρατηγεία», σημειώνει με ανακοίνωσή της η παράταξη «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα», με υποψήφιο δήμαρχο τον Αγάπιο Σαχίνη και δηλώνει πως θα πάρει όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες ώστε ο λαός της πόλης να αντισταθεί και να ανατρέψει τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις που οδηγούν στη μετατροπή της πόλης σε «ένα πεδίο βολής φτηνό, που ασκούνται, βρίζοντας, ξένοι φαντάροι».

Με αφορμή τις πρόσφατες ανακοινώσεις του υφυπουργού Αμυνας Λ. Αποστολίδη, που με πρόσχημα την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας, εξήγγειλε την εντός του έτους εγκατάσταση και λειτουργία Στρατηγείου του ΝΑΤΟ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο χώρο που σήμερα βρίσκεται το Γ' Σώμα Στρατού, η παράταξη «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα» καταγγέλλει:

«Τώρα αποδεικνύεται πανηγυρικά γιατί στο αίτημα των μαζικών φορέων να δοθεί ο συγκεκριμένος χώρος για την εγκατάσταση του δημαρχείου της πόλης, η κυβέρνηση αρνούνταν συστηματικά. Στο μυαλό τους είχαν άλλες προτεραιότητες. Προτεραιότητες ενάντια στο κοινό αίσθημα του λαού της Θεσσαλονίκης, που ζητά την αξιοποίηση των τελευταίων ελεύθερων παραδοσιακών κτιρίων της πόλης προς όφελος της πόλης και των δημοτών της. Τώρα αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά πώς οραματίζονται το ρόλο της Θεσσαλονίκης, σχεδιάζοντας μια πόλη ορμητήριο των Αμερικάνων και Ευρωπαίων πολεμοκάπηλων στην ευρύτερη περιοχή, για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους. Η ανακοίνωση μάλιστα για τη δημιουργία του ΝΑΤΟικού Στρατηγείου, συμπίπτει με την πλήρη αδράνεια της κυβέρνησης για την υλοποίηση των έργων υποδομής που έχει ανάγκη η πόλη μας, σε μια στιγμή που το ΜΕΤΡΟ, η υποθαλάσσια, το ΤΡΑΜ κλπ., πάνε από αναβολή σε αναβολή. Ο λαός της Θεσσαλονίκης δεν πρόκειται να αποδεχτεί αυτό το ρόλο που επιφυλάσσει η κυβέρνηση για την πόλη μας».

Η «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα» καλεί όλους τους κοινωνικούς φορείς να αντιδράσουν σ' αυτή την προοπτική και να οργανώσουν την αντίσταση του λαού της Θεσσαλονίκης, ώστε να σταματήσει κάθε διαδικασία για τη λειτουργία του Πολυεθνικού ΝΑΤΟικού Επιτελικού Κέντρου. Και σημειώνει: «Σ' αυτή την προσπάθεια θα κριθούμε όλοι μας. Παρόντες και απόντες από τους αγώνες του λαού της πόλης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ