Τετάρτη 15 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Πρόσκληση ανασύνταξης με μικρές προσδοκίες

Υστατη προσπάθεια ανασύνταξης του στελεχικού δυναμικού του ΠΑΣΟΚ καταβάλλει ο πρωθυπουργός, ενόψει των κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων, καθώς διαπιστώνεται από το «επικοινωνιακό επιτελείο» της κυβέρνησης ότι το ενδεχόμενο της εκλογικής αποτυχίας ενεργοποιεί τη «διαδοχολογία» και παραλύει τον κυβερνητικό μηχανισμό. Ως ευκαιρία για την «επούλωση» των πληγών από την εσωκομματική αντιπαράθεση και για την κατασκευή των «οχυρωματικών έργων» για την αντιμετώπιση των επερχόμενων συγκρούσεων για το Ασφαλιστικό και των δυσμενών προοπτικών στα θέματα εξωτερικής πολιτικής (ευρωστρατός, Κυπριακό), ο Κ. Σημίτης αντιμετωπίζει την Οργανωτική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ τον ερχόμενο Ιούλιο. Η οργάνωση της συνδιάσκεψης ήταν το αντικείμενο της χτεσινοβραδινής συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κ. Σημίτης δεν παρουσίασε τις προτάσεις του, περιοριζόμενος στο να καταγράψει τις απόψεις και τις προτάσεις που κατέθεσαν τα μέλη του ΕΓ.

Ωστόσο, και για το θέμα αυτό, φαίνεται ότι δεν υπάρχει μια ενιαία και κοινή αντίληψη στο κυβερνητικό επιτελείο. Καθώς διαπιστώνεται ότι στη συνδιάσκεψη αυτή υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης νέων αντιπαραθέσεων, ορισμένοι αξιωματούχοι, όπως ο υπουργός Τύπου Χρ. Πρωτόπαππας, χρησιμοποιούν χαμηλούς τόνους και αποθερμαίνουν τις φήμες περί «ιστορικής στροφής» οργανωτικού και κυρίως πολιτικού χαρακτήρα. Ο κ. Πρωτόπαππας δήλωσε χθες, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών: «Εάν με ρωτάτε τι θα προσφέρει η Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ στο έργο μας, θα ήθελα να σας παραπέμψω στη χθεσινή απάντησή μου, που κάνει σαφές ότι η συνδιάσκεψη αυτή μπορεί να προσφέρει σημαντικά σε ένα ΠΑΣΟΚ καλύτερα δεμένο με την κοινωνία, που να εκφράζει τις αγωνίες και τους πόθους των κοινωνικών ομάδων, ιδιαίτερα αυτών που θέλουμε να εκφράσουμε εμείς, που να μπορεί να έχει ένα σύγχρονο λόγο και, βεβαίως, να μπορεί να συμμετέχει ενεργά και με ουσιαστικές δράσεις στις ευρωπαϊκές εξελίξεις».

Υπερασπιστής μιας περισσότερο «αισιόδοξης» προοπτικής, εμφανίστηκε ο υπουργός Εσωτερικών Κ. Σκανδαλίδης, ο οποίος, μετά τη συνάντηση που είχε χθες με τον πρωθυπουργό, δήλωσε σχετικά με τη Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ: «Εγώ το έχω χαρακτηρίσει μανιφέστο για τη σύγχρονη ευρωπαϊκή κεντροαριστερά, ενόψει και των τελευταίων σημαντικών εξελίξεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ