Τετάρτη 15 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Δε μίλησε ο Νεονάκης...

Πολλοί ισχυρίζονται πως ό,τι και να κάνει τώρα το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται ν' αποφύγει την εκλογική ήττα στις ερχόμενες νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές. Διαφωνώ. Ναι μεν η κατάσταση διαμορφώνεται δύσκολη και η προοπτική είναι δυσοίωνη, αλλά πιστεύω ότι υπάρχει τρόπος ν' ανακάμψει το κυβερνών κόμμα και να την «ξαναφέρει» του «μπουνταλά» της ΝΔ.

Παρατηρώ, δε, ότι μερικές ενέργειες που εκδηλώνονται εσχάτως κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση κι αρκεί να συνεχιστούν για να έρθουν, κυριολεκτικώς, τα πάνω - κάτω. Αναφέρομαι στο περίφημο «καμ του δώθε», που είπε ο Παπουτσής στην Υβέτ, βγαίνοντας από «τα δεξιά» στην Ντόρα, η οποία αναζητεί εναγωνίως «αριστερά ανοίγματα» στο πρόσωπο της Νίτσας.

Το ΠΑΣΟΚ «πάσχει» στον επικοινωνιακό τομέα, αλλά κι εκεί πολλά μπορούν να γίνουν. Θέλοντας να βοηθήσουμε, καταθέτουμε μερικές σκέψεις - προτάσεις:

  • Να υποσχεθεί ο Σκανδαλίδης ότι θα προσληφθούν, με συνοπτικές διαδικασίες, στο δημόσιο όλοι όσοι ψηφίσουν τους συνδυασμούς του ΠΑΣΟΚ.
  • Να δεσμευτεί ο Χριστοδουλάκης ότι θα επιστρέψει στους «χαμένους» του Χρηματιστηρίου τα χρήματά τους.
  • Να δηλώσει, δημοσίως, ο Πάγκαλος ότι θα ρίξει όλο το βάρος του υπέρ της υποψηφιότητας της Ντόρας.
  • Να ναυλώσει χιλιάδες πούλμαν με ελληνοποιημένους Μαορί ο Λαλιώτης και να τους φέρει να ψηφίσουν στους μεγάλους δήμους της χώρας.
  • Ν' αλλάξει στιλ χαιρετισμού, από το μπαλκόνι προς τα πλήθη, ο Σημίτης.

Δεν είναι, όμως, μόνο οι επικοινωνιακού τύπου ενέργειες που μπορούν να γίνουν για να διασωθεί το ΠΑΣΟΚ. Είναι και άλλα τινά, που αν συμβούν μπορούν ν' ανατρέψουν το κλίμα ηττοπάθειας που επικρατεί στο κυβερνών κόμμα. Ιδού μερικά:

  • Δι' αποφάσεως της ΕΠΟ ν' αφαιρεθεί ο τίτλος του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος από τον μόνιμο, τα τελευταία χρόνια, πρωταθλητή Ολυμπιακό και να δοθεί στον, μονίμως αδικούμενο, Παναθηναϊκό, δεδηλωμένος οπαδός του οποίου είναι ο Παπουτσής.
  • Να μειωθεί η ανεργία, ν' αυξηθούν οι μισθοί και οι συντάξεις, να «ιαθεί» το ΕΣΥ, να «προβιβαστεί» η Παιδεία, να αντιμετωπιστεί η εγκληματικότητα.
  • Να ξαναπάρουμε τα Ιμια, ν' αναγνωριστούν τα ελληνικά δικαιώματα στο Αιγαίο, να ξαναενωθεί σε ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος η Κύπρος.

Θα μου πείτε «θαύματα δε γίνονται στις μέρες» μας. Γνώμη σας, - που θα 'λεγε κι ένα από τα κορίτσια του «Bar» - ρωτήστε, όμως, και τον Χριστόδουλο. Κι εν πάση περιπτώσει, αν νομίζετε ότι εύκολα μπορείτε να ξεμπερδέψετε με τους «εκσυγχρονιστές του σοσιαλισμού», εν Ελλάδι, «πλανάσθε πλάνην οικτράν». Ουδείς θα τη «βγάλει καθαρή», αν υποτιμήσει τις δυνατότητες ενός Πανταγιά και τη δυναμική ενός Πρετεντέρη. Ο Νεονάκης δεν είπε ακόμα την τελευταία λέξη του...


Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ