Τετάρτη 15 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κάνουμε λάθος;

Παπαγεωργίου Βασίλης

Τρεις δεκαετίες κοντεύει να συμπληρώσει το κυπριακό πρόβλημα και τα στρατεύματα κατοχής της Τουρκίας, χώρας μέλους του ΟΗΕ, του ΝΑΤΟ και υποψήφιας για ένταξη στην ΕΕ, βρίσκονται ακόμη εγκαταστημένα στη βόρεια Κύπρο. Τρεις δεκαετίες τώρα, οι εκάστοτε ηγεσίες της Τουρκίας, έχοντας τις πλάτες των ΗΠΑ και των εταίρων τους, γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.

Δύο περίπου δεκαετίες έχουν περάσει από την προηγούμενη επίσκεψη ΓΓ του ΟΗΕ στο μαρτυρικό Νησί και, χτες, ο Κόφι Ανάν, φτάνοντας στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, αφού σημείωσε την ανησυχία του για τον αργό ρυθμό διεξαγωγής των συνομιλιών, τόνισε ότι αποστολή του στην Κύπρο είναι να υπογραμμίσει τις ευθύνες που έχουν αναλάβει οι δυο ηγέτες και να τους ενθαρρύνει για να προχωρήσουν, συμμεριζόμενοι την ανάγκη του επείγοντος και της προθυμίας για συμβιβασμό.

Δε νομίζει ο ΓΓ του ΟΗΕ, ότι, πρώτα και κύρια, θα 'πρεπε να κάνει την αυτοκριτική του διεθνούς Οργανισμού; Να δώσει μια εξήγηση, για τη μέχρι σήμερα - τουλάχιστον αναποτελεσματική - στάση του και ποιοι ευθύνονται γι' αυτή; 'Η, κάνουμε λάθος;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ