Παρασκευή 17 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Ανέπαφη «Αγκυρα»: «Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η φόρμουλα - η οποία εμπεριέχεται σε επιστολή του ίδιου του Ισπανού πρωθυπουργού και προεδρεύοντας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Χοσέ Μαρία Αθνάρ - προς τον κ. Σημίτη προβλέπει την ενσωμάτωση της "ελληνικής οπτικής" για τη ρύθμιση των σχέσεων ΝΑΤΟ-ΕΕ σε ειδική παράγραφο των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Σεβίλλης, διατηρώντας ωστόσο ανέπαφο το περιώνυμο "Κείμενο της Αγκυρας"». (Αννυ Ποδηματά - ΒΗΜΑ).

«Φωνή Κυρίου»: «Υποστηρίζουμε τις προσπάθειες της ισπανικής προεδρίας της Ε.Ε. και του ανώτερου εκπροσώπου Σολάνα να βρει τρόπους να επιλύσει αυτό το θέμα στη βάση του Κειμένου Εφαρμογής της Νίκαιας. (σ.σ. "Κείμενο της Αγκυρας")... Καλούμε όλα τα μέρη να αποδεχτούν το κείμενο το συντομότερο δυνατόν». (Λιν Κάσελ εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ). (σ.σ. «όλα τα μέρη», το εξής ένα: Ελλάδα).

Το καλό «χαρτί»: «Υπολογίζοντας στο πιο σίγουρο γι' αυτήν "χαρτί", την υποστήριξη των ΗΠΑ, η Αγκυρα όχι μόνο δεν αλλάζει σε τίποτα τη γεωστρατηγική της απέναντι στη μετριοπαθή ελληνική ηγεσία, αλλά με κάθε κίνησή της καλεί την Αθήνα να "προσαρμοστεί" με τις απαιτήσεις της και στο Αιγαίο και στην Κύπρο. Στη νέα τάξη που διαμορφώνεται στην περιοχή μας, η Τουρκία είναι βέβαιη ότι κατέχει ήδη μια πολύ καλή θέση. Και η ελληνική απομόνωση στην Ε.Ε. στο θέμα του ευρωστρατού δεν τη διαψεύδει.(Κ.Ι. Αγγελόπουλος - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

«Αμερικάνος»: «Σοβαρότερης πολιτικής σημασίας όμως ήταν η δήλωση του Γ. Παπανδρέου στους Τούρκους δημοσιογράφους (σ.σ. στο Ρέκιαβικ) ότι δεν τον ενοχλεί η επίσκεψη του Ανάν στην κατεχόμενη Κύπρο και η συνάντησή του εκεί με τον Ντενκτάς και όχι στο "Λήδρα Παλλάς", διότι η επίσκεψη Ανάν λαμβάνει χώρα εντός του πλαισίου των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ...»(!) (Γ. Δελαστίκ - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ