Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ
Μακριά από τις ανάγκες του λαού το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών «Νέο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και συμπληρωματικές διατάξεις» μίλησε, χτες, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, εκφράζοντας την αντίθεση του Κόμματος στο περιεχόμενό του, που είναι ταξικό και άδικο, ενάντια στις πραγματικές ανάγκες του λαού που τον φοροληστεύουν και υπέρ των συμφερόντων του κεφαλαίου.

Επικαλούμενη τις μαρτυρίες περιφερειαρχών από διάφορες περιοχές της χώρας, κατά τη διαδικασία της ακρόασης των φορέων, σημείωσε ότι αναδείχθηκε η ανάγκη της χρηματοδότησης των έργων υποδομής, της συντήρησής τους, κάτι όμως που η κυβέρνηση αρνείται να υλοποιήσει.

Η Δ. Μανωλάκου αναφέρθηκε σε διάφορα άρθρα, ανάμεσά τους το άρθρο 39, με βάση το οποίο τα έργα που απεντάσσονται από το ΕΣΠΑ μεταφέρονται στις Περιφέρειες, χωρίς όμως την αντίστοιχη αύξηση των πόρων, ρίχνοντας ουσιαστικά την ευθύνη στην Περιφέρεια ενώ είναι της εκάστοτε κυβέρνησης και οδηγώντας ουσιαστικά στη χρεοκοπία.

Οσον αφορά τα άρθρα 52 - 54, σημείωσε ότι συνεχίζουν το καταστροφικό έργο της απολιγνιτοποίησης, μη χρήσης μιας άφθονης ενεργειακής πηγής η οποία θα μπορούσε με τις νέες αντιρρυπαντικές τεχνικές να παράγει φθηνή Ενέργεια για τον λαό που υφίσταται την ενεργειακή φτώχεια. Και, μάλιστα, η κυβέρνηση προχωρά το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων, παρότι οι ΑΠΕ εμφανίζουν πρόβλημα και δεν μπορούν να διαθέσουν όλη την παραγόμενη Ενέργεια με αποτέλεσμα να πετιέται στα σκουπίδια, ενώ τα τιμολόγια είναι στα ύψη. «Δεν υπάρχει πιο αντιπαραγωγική διαδικασία και είστε σύμφωνοι όλοι σας για να προστατεύσετε τα τεράστια κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων Ενέργειας - ΑΠΕ», τόνισε.

Αναφέρθηκε επίσης στην τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ σχετικά με μια φορολογική αδικία για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες επιβαρύνονται με υπέρογκα πρόστιμα που δεν συνάδουν με τις σχετικές παραβάσεις. «Είναι μία αδικία που πρέπει να αποκατασταθεί», σημείωσε, καλώντας την κυβέρνηση και τα κόμματα να υιοθετήσουν την τροπολογία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ