Σάββατο 18 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Ανησυχία και άγχος: «Εως και τον τελευταίο ανασχηματισμό, μέλι έσταζε από το στόμα των συνεργατών του κ. Κ. Σημίτη και στο άκουσμα του ονόματος "Γιώργος". Τώρα πια, τα σχόλια (χαμηλόφωνα ακόμα, είναι η αλήθεια...) μοιάζουν πολύ με εκείνα τα φοβερά που ακούστηκαν στο "τρίλεπτο του κουτσομπολιού", απόντος του Πρωθυπουργού, στην προτελευταία συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου, για την κοινή πρωτοβουλία Παπανδρέου -Τζεμ στο Μεσανατολικό! Προς τι όλα αυτά; Λοιπόν, πρόκειται για έναν συνδυασμό ανησυχίας και άγχους, τόσο για τις κινήσεις του υπουργού Εξωτερικών στην εσωκομματική σκακιέρα (κινήσεις που έχουν αποδειχθεί μη προβλέψιμες) όσο και για την πιθανότητα να "χρεωθεί" ο ίδιος ο κ. Κ. Σημίτης μία ενδεχόμενη αρνητική εξέλιξη στα ελληνοτουρκικά, που φορτίζουν το κλίμα» (Από τον «Μικροπολιτικό» των ΝΕΩΝ).

Νυν απολύεις τον δούλο σου;...«Σήμερα ο κ. Σημίτης μοιάζει να εγκαταλείπεται από τους Αμερικανούς... Απλούστατα η Ουάσιγκτον θέλει να κλείσει τις περιφερειακές εκκρεμότητες με βάση όσα κατά καιρούς είπε ή άφησε να εννοηθεί η κυβερνητική ηγεσία. Μπορεί να θέλει ο κ. Σημίτης να χαράξει - υπό την πίεση της Ν.Δ. και του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ - μια τελευταία γραμμή άμυνας σε θέματα εθνικής σημασίας, όπως είναι το Κυπριακό και ο ευρωστρατός, όμως οι Αμερικανοί δεν μπορούν να περιμένουν, θέλουν αποτελέσματα "εδώ και τώρα". Αυξάνουν λοιπόν τις πιέσεις για πλήρη ευθυγράμμιση Σημίτη προς τις υποδείξεις και ενισχύουν παρασκηνιακά το σενάριο Γ. Παπανδρέου» (Γ. Κύρτσος -«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ»).

«Οχι και μεταξύ μας»; «Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του υπουργού Τύπου Χρήστου Πρωτόπαπα (σ.σ. στη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής), που κάλεσε τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ να μη διαδίδουν σε οικονομικούς παράγοντες ότι το ΠΑΣΟΚ χάνει τις εκλογές...» (Β. Σκουρής - «ΕΘΝΟΣ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ