Σάββατο 19 Οχτώβρη 2024 - Κυριακή 20 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ - ΥΓΕΙΑ - ΠΑΙΔΕΙΑ! ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ!

«Λεφτά για μισθούς, Υγεία, Παιδεία - Εξω η Ελλάδα απ' του πολέμου τα σφαγεία!»: Το σύνθημα αυτό ενισχύουν οι απεργιακές κινητοποιήσεις και άλλες πρωτοβουλίες διεκδίκησης που βρίσκονται σε εξέλιξη σε κλάδους και χώρους δουλειάς. Ηδη την περασμένη Πέμπτη απήργησαν οι υγειονομικοί, ενώ τη σκυτάλη αυτήν τη βδομάδα παίρνουν μια σειρά κλάδοι.

Την Τετάρτη 23 Οκτώβρη θα βρεθεί σε απεργιακό κλοιό το λιμάνι του Πειραιά. Την ίδια μέρα απεργούν επίσης οι εκπαιδευτικοί, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στην Εστίαση. Οι κλαδικές κινητοποιήσεις συνεχίζονται στις 6 Νοέμβρη, μέρα πανελλαδικής απεργίας για τους οικοδόμους και τους εργαζόμενους στις Κατασκευές.

Κάθε μέτωπο αγώνα για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων, για την απόσπαση αυξήσεων στους μισθούς, για τη λήψη μέτρων υγείας και ασφάλειας, για την Υγεία και την Παιδεία, ενισχύει και το μεγάλο απεργιακό ποτάμι της πανεργατικής απεργίας στις 20 Νοέμβρη για τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ. στα Προπύλαια.

Κλαδική απεργία στις 6 Νοέμβρη στις Κατασκευές

Απόφαση για 24ωρη πανελλαδική κλαδική απεργία στις 6 Νοέμβρη έχει πάρει η Ομοσπονδία Οικοδόμων, κλιμακώνοντας τη διεκδίκηση υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στις Κατασκευές, ενώ οργανώνει τη συμμετοχή της και στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 20 Νοέμβρη, καλώντας τους εργαζόμενους του κλάδου να διεκδικήσουν τα αιτήματά τους από την εργοδοσία και την κυβέρνηση: Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους τους οικοδόμους. Κατώτατο μεροκάματο εργάτη 54 ευρώ, βοηθού 57 ευρώ, τεχνίτη 60 ευρώ. 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο. Υπογραφή κλαδικών Συμβάσεων στα συναφή επαγγέλματα. Αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων για όλους τους οικοδόμους . Κάθε μέρα δουλειάς και ένσημο. Μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια στους χώρους δουλειάς. Προστασία από τις ανατιμήσεις, κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο.

Πρωτοβουλίες από τον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας

Πρόγραμμα δράσης και αγωνιστικών πρωτοβουλιών έχει αποφασίσει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Την Τρίτη 22 Οκτώβρη στις 10 π.μ. προχωρά σε παρέμβαση στο ΣΕΠΕ (Δραγατσανίου 8) για μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Την Κυριακή 3 Νοέμβρη στις 6 μ.μ. οργανώνει σύσκεψη σωματείων για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Και την Τετάρτη 6 Νοέμβρη στις 11 π.μ. καλεί σε παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας για το ζήτημα του ωραρίου και του εργάσιμου χρόνου.

Στις επόμενες σελίδες ο «Ριζοσπάστης» παρουσιάζει το απεργιακό μπαράζ που είναι σε εξέλιξη, δίνοντας τον λόγο σε συνδικαλιστές από τους κλάδους που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ