Τετάρτη 23 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗΣ

«

Λεφτά για μισθούς, Υγεία, Παιδεία - Εξω η Ελλάδα απ' του πολέμου τα σφαγεία!»: Το σύνθημα αυτό διαπερνά τις απεργιακές κινητοποιήσεις και άλλες αγωνιστικές πρωτοβουλίες, δίνοντας σήμα ξεσηκωμού σε μια σειρά κλάδους και χώρους δουλειάς.

Σήμερα Τετάρτη το απεργιακό μέτωπο «αγκαλιάζει» χιλιάδες εργαζόμενους:

Οι ναυτεργάτες απεργούν πανελλαδικά για δεύτερη μέρα.

Μαζί τους απεργούν και διαδηλώνουν οι εργαζόμενοι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και οι λιμενεργάτες της COSCO, βάζοντας σε κλοιό κινητοποιήσεων το λιμάνι του Πειραιά.

Επίσης σήμερα απεργούν οι εκπαιδευτικοί, κόντρα στον αυταρχισμό και στην τρομοκρατία της κυβέρνησης, που σέρνει την κινητοποίησή τους στα δικαστήρια.

Στον δρόμο θα βρεθούν ακόμα απεργοί από τα ξενοδοχεία και την Εστίαση, που παλεύουν για τις Συμβάσεις, τους μισθούς, τα δικαιώματά τους.

Μετά το σημερινό απεργιακό μπαράζ οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται: Για απεργιακή κλιμάκωση με 48ωρη απεργία στις 1 - 2 Νοέμβρη προετοιμάζονται οι διανομείς στις ψηφιακές πλατφόρμες, ενώ οι κλαδικές κινητοποιήσεις συνεχίζονται στις 6 Νοέμβρη, μέρα πανελλαδικής απεργίας για τους οικοδόμους και τους εργαζόμενους στις Κατασκευές.

Κάθε μέτωπο αγώνα για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων, για την απόσπαση αυξήσεων στους μισθούς, για τη λήψη μέτρων υγείας και ασφάλειας, για την Υγεία και την Παιδεία, ενισχύει και το μεγάλο απεργιακό ποτάμι της πανεργατικής απεργίας στις 20 Νοέμβρη για τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ. στα Προπύλαια.

Στις 9 και 10 Νοέμβρη η Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ

Παράλληλα με τις κλαδικές κινητοποιήσεις και την πανεργατική απεργία, πλήθος συνδικάτων ετοιμάζουν τη συμμετοχή τους στην Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ στις 9 και 10 Νοέμβρη στην Αθήνα, στο κλειστό γήπεδο Γαλατσίου. «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας. Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, στον δρόμο της ανατροπής»: Με το σύνθημα αυτό η Σύσκεψη, που συμπίπτει με τα 25 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΜΕ, δίνει το έναυσμα για να ξεδιπλωθεί γόνιμος διάλογος ανάμεσα σε συνδικάτα και συνδικαλιστές.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η μεταφορά πείρας από την αγωνιστική δράση των σωματείων, η διαμόρφωση πλαισίου πάλης και δράσης, η συζήτηση για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και την οργάνωση της αντεπίθεσης. Ηδη, λίγες μέρες μετά τη δημοσίευση της ανακοίνωσης του ΠΑΜΕ, δεκάδες σωματεία αποφασίζουν τη συμμετοχή τους, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική που έχει το ΠΑΜΕ στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Στο πλαίσιο μάλιστα της διεθνιστικής αλληλεγγύης στους εργάτες και στους λαούς του κόσμου, στην Πανελλαδική Σύσκεψη θα συμμετάσχει μεγάλος αριθμός συνδικαλιστών από το εξωτερικό, η ηγεσία της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας και συνδικάτα που ανέπτυξαν μεγάλους και σημαντικούς αγώνες σε μια σειρά χώρες όλου του κόσμου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ολοι στον αγώνα για μισθούς, Υγεία και Παιδεία! Εξω η Ελλάδα από τα πολεμικά σφαγεία (2024-10-18 00:00:00.0)
Ανεβάζουν ρυθμούς τα συνδικάτα για τις απεργιακές κινητοποιήσεις (2024-10-10 00:00:00.0)
Λεφτά για μισθούς, Υγεία, Παιδεία - ΕΞΩ η Ελλάδα απ' του πολέμου τα σφαγεία! (2024-10-08 00:00:00.0)
Σε τροχιά απεργιακής κλιμάκωσης, με κορύφωση την πανεργατική απεργία στις 20 Νοέμβρη (2024-10-05 00:00:00.0)
Σε συνεχή δράση μπροστά στη γενική απεργία της 9ης Νοέμβρη (2022-09-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ