Πέμπτη 24 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΠΕΡΓΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΥΓΕΙΑ! ΕΞΩ ΑΠ' ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ

Τις μεγάλες αγωνιστικές και διεκδικητικές διαθέσεις δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων από μια σειρά κλάδων και χώρων δουλειάς αποτύπωσαν οι χτεσινές μεγάλες απεργίες και συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.

Το λιμάνι του Πειραιά νέκρωσε λόγω της απεργίας στα βαπόρια, στις προβλήτες της COSCO και στη Ζώνη, ενώ τα σωματεία αποφάσισαν συνέχιση της απεργίας και σήμερα, Πέμπτη.

Οι εκπαιδευτικοί έτριψαν στα μούτρα της κυβέρνησης τον αυταρχισμό και πραγματοποίησαν ογκώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Μεγάλα ξενοδοχεία στην Αθήνα και αλλού μπήκαν στον «πάγο», με διευθυντές και άλλα στελέχη να αναλαμβάνουν μέχρι και ...λάντζα λόγω έλλειψης προσωπικού, και με τους εργαζόμενους να απαιτούν συγκεκριμένα μέτρα στήριξης του εισοδήματός τους.

Αυτά τα «στιγμιότυπα» του μεγάλου απεργιακού αγώνα που κλιμακώνεται μπροστά στην πανελλαδική πανεργατική απεργία της 20ής Νοέμβρη καταγράφει σήμερα ο «Ριζοσπάστης» στην ενότητα «Εργαζόμενοι και Κοινωνική Συμμαχία».

Απεργιακός αγώνας που φανερώνει ότι η γενικευμένη δυσαρέσκεια για την επίθεση στο εισόδημα, για τα οξυμένα προβλήματα σε Υγεία και Παιδεία, για τη βάρβαρη πολιτική εμπλοκής στο ιμπεριαλιστικό μακελειό τροφοδοτεί την πλούσια αγωνιστική δράση εκατοντάδων Σωματείων, Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων.

«Λεφτά για μισθούς, Υγεία, Παιδεία - Εξω η Ελλάδα απ' του πολέμου τα σφαγεία!»: Αυτό είναι άλλωστε το σύνθημα που διαπερνά τις απεργιακές κινητοποιήσεις και τις διεκδικήσεις των κλάδων, που κάθε μέρα αποδεικνύουν ότι η πραγματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση γίνεται στους δρόμους του αγώνα, εκεί φουντώνει η αγωνιστική διεκδίκηση για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων, για την απόσπαση αυξήσεων στους μισθούς, για τη λήψη μέτρων υγείας και ασφάλειας.

ΠΑΜΕ: Ολοι στα συνδικάτα - όλοι στον αγώνα!

Τις απεργιακές κινητοποιήσεις που χτες αγκάλιασαν μια σειρά από κλάδους χαιρετίζει το ΠΑΜΕ, σημειώνοντας:

«Ενα μεγάλο απεργιακό ποτάμι ξεκίνησε από το πρωί, από το λιμάνι του Πειραιά και κατέκλυσε την Αθήνα και άλλες πόλεις της χώρας. Ναυτεργάτες στην ακτοπλοΐα, λιμενεργάτες στο λιμάνι του Πειραιά, μεταλλεργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι, δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και καθηγητές σε όλη την Ελλάδα παρέλαβαν τη σκυτάλη από τους διανομείς και τους υγειονομικούς. Παραδίνουν τη σκυτάλη στους επόμενους κλάδους που ακολουθούν, όπως στους οικοδόμους, αλλά και πάλι στους διανομείς και όλοι μαζί δυναμώνουν το μέτωπο των εργατοϋπαλλήλων στην απεργιακή κλιμάκωση για να παραλύσει η χώρα στις 20 Νοέμβρη, στην πανελλαδική πανεργατική απεργία, με σύνθημα "Εξω από του πολέμου τα σφαγεία, δώστε λεφτά για μισθούς, Υγεία και Παιδεία"».

«Η κυβέρνηση ανησυχεί και θα φροντίσουμε η ανησυχία της να γίνει πραγματικός φόβος από την άνοδο των διεκδικήσεων. Μέσα σε λίγες μέρες προσπάθησε να ποινικοποιήσει και να ακυρώσει αποφάσεις για τρεις απεργιακές κινητοποιήσεις. Των μηχανοδηγών στα τρένα που ζητούσαν μέτρα ασφάλειας στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες, των εργαζομένων στην Ψυχική Υγεία που απαιτούν να ακυρωθεί το νομοσχέδιο διάλυσης των δομών Υγείας και Απεξάρτησης, και χτες των δασκάλων και των νηπιαγωγών που απαιτούν αυξήσεις στους μισθούς και σύγχρονες υποδομές για τους ίδιους και τους μαθητές τους.Η κυβέρνηση έμεινε με τις δικαστικές αποφάσεις στο χέρι! Ολοι στα συνδικάτα - όλοι στον αγώνα. Ολοι στην πανεργατική απεργία στις 20 Νοέμβρη», τονίζει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ