Παρασκευή 25 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ενδοαστικές κόντρες και αναζήτηση συναίνεσης

Συνέχεια στην κοκορομαχία Μητσοτάκη - Σαμαρά δόθηκε χτες από πλευράς Μαξίμου.

Θυμίζουμε, προχτές στη Βουλή συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού απάντησαν δηκτικά στις έμμεσες αιχμές Μητσοτάκη, κατά την προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση ότι δεν θα χαριεντίζεται με τον επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Παππά, επειδή είναι καταδικασμένος από το Ειδικό Δικαστήριο, εξ ου και δεν παρέστη στην Ολομέλεια όταν μιλούσε από το βήμα. Δήλωση που ερμηνεύθηκε ως σπόντα κατά Σαμαρά, ο οποίος πρόσφατα είχε χαιρετηθεί σε εκδήλωση με τον επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Συνεργάτες του Σαμαρά υποστήριξαν ότι ο Μητσοτάκης επιτίθεται στον Σαμαρά «όχι επειδή χαιρέτησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έτυχε να καθίσει δίπλα του σε δημόσια εκδήλωση (...) Ο πραγματικός λόγος βρίσκεται στα "ήρεμα νερά" με την Τουρκία που διαταράσσονται καθημερινά πλέον, μέσα από αλλεπάλληλες προκλήσεις», θέμα που θίγει μαζί με τον Κ. Καραμανλή, εκφράζοντας ενδοαστικές αντιθέσεις στην ασκούμενη από τον Μητσοτάκη εξωτερική πολιτική.

Χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Π. Μαρινάκης, επέμεινε ότι ο Παππάς «έχει καταδικαστεί, για ένα από τα πιο ειδεχθή αδικήματα, αμετάκλητα και ομόφωνα, κατά των θεσμών. Ενα από τα πιο ειδεχθή αδικήματα κατά των θεσμών», για «ξεκάθαρες παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, στα Μέσα», και αυτό που έκανε ο Μητσοτάκης «είναι να επαναλάβει τις κόκκινες γραμμές και τις δικές του και της παράταξής μας απέναντι σε όσα ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια», ουσιαστικά λέγοντας ότι ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ τις καταπατά.

Ταυτόχρονα, έλεγε ότι δεν υπάρχει «κυβέρνηση και μάλιστα κυβέρνηση δεύτερης τετραετίας» που «να έχει μεγαλύτερη συνοχή, από την κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη». Οσο για τους βουλευτές της ΝΔ που βάζουν ζητήματα, με Ερωτήσεις τους, για πτυχές της κυβερνητικής πολιτικής, ο Μαρινάκης υπογράμμισε ότι στην πράξη «στηρίζουν την κυβέρνηση. Στηρίζουν δυναμικά τις μεγάλες επιλογές». Οσο για τις ενδοαστικές ενστάσεις στα Ελληνοτουρκικά, μίλησε για «φοβίες» «εκτός τόπου και χρόνου», καθώς «η Ελλάδα, επί των ημερών του Κυρ. Μητσοτάκη, είναι πιο ισχυρή από ποτέ, εθνικά, αμυντικά, διπλωματικά, με πράξεις και όχι με λόγια», σε άλλη μια αιχμή για το τι ίσχυε επί ημερών Σαμαρά και Καραμανλή.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στο ΠΑΣΟΚ, ζητώντας «να είναι στην ίδια σελίδα με την κυβέρνηση» σε νομοσχέδιά της, ώστε να περάσουν με τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση οι επόμενες αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις. Επίσης, ναι μεν «να ασκεί κριτική, να αντιπροτείνει με κοστολογημένες, όμως, προτάσεις, όχι με λόγια του αέρα», όπως τόνισε ο Μαρινάκης, παραπέμποντας βασικά στο ασφυκτικό πλαίσιο των μνημονίων διαρκείας που ψήφισαν κι εφάρμοσαν όλα αυτά τα αστικά κόμματα και μορφώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ