Παρασκευή 25 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ «NOVARTIS»
Αίρεται η προστασία σε δύο προστατευόμενους μάρτυρες

Με απόφαση της Οικονομικής Εισαγγελίας αναστέλλεται κάθε προστασία που υπήρχε υπέρ μαρτύρων στην υπόθεση της «Νοvartis» και των μιζών που αυτή μοίραζε. Αφορά τους μάρτυρες με τις κωδικές ονομασίες «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης», οι οποίοι είναι και οι μόνοι που συνέχιζαν μέχρι σήμερα να είναι υπό προστασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σχετικό έγγραφο - που υπογράφεται από την επίκουρο εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Ελένη Γ. Παπαδοπούλου - τα πραγματικά στοιχεία των μαρτύρων με τις κωδικές ονομασίες «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση» είναι Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης και Μαρία Μαραγγέλη, και οι δύο πρώην στελέχη της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι ως αποδέκτες ...δώρων είχαν κατονομαστεί πολιτικά πρόσωπα, μεταξύ τους ο πρώην πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, ο υπουργός Υγείας Αδ. Γεωργιάδης, ο πρώην υπουργός Ανδ. Λοβέρδος κ.ά. Ως προς τα πολιτικά πρόσωπα η υπόθεση έχει μπει στο αρχείο, καθώς κατά την ελληνική Δικαιοσύνη δεν εντοπίστηκαν ποινικές ευθύνες. Ο Αντ. Σαμαράς τον Ιούλιο είχε καταθέσει αίτηση ζητώντας τον αποχαρακτηρισμό των μαρτύρων ως μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος και την αφαίρεση της προστασίας, ενώ έχει καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ