Τρίτη 21 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Το «ισχυρό χαρτί»: «Σαν κάτι να κινείται στην οικονομία: Στο μέτωπο των "ιδιωτικοποιήσεων" η διαφαινόμενη θετική έκβαση της ιδιωτικοποίησης των ΕΛΠΕ έρχεται να πλαισιώσει την επιτάχυνση των διαδικασιών για το καζίνο της Πάρνηθας... Η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να παίξει το ισχυρό χαρτί της, που είναι η οικονομία». (Από το κύριο άρθρο της «ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ»).

Ασφαλιστικό επειγόντως: «Στις αρχές Ιουνίου, πιθανώς στις 5 Ιουνίου, θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση (το οποίο θα αποτελείται από 5 κεφάλαια), μετά μάλιστα και την πρόσφατη συμφωνία κυβέρνησης και ΓΣΕΕ για τον τρόπο χρηματοδότησης του συστήματος» (Ηλίας Γεωργάκης - «ΝΕΑ»).

«Ρεαλιστικά» πλάνα: «Νομίζω ότι είναι εφικτό έως τον Οκτώβριο να προωθήσουμε τη φορολογική μεταρρύθμιση και να επιλύσουμε το Ασφαλιστικό που έχει ήδη ωριμάσει. Επίσης να αρχίσει η υλοποίηση του Γ` ΚΠΣ και να τρέξουν ακόμη περισσότερο τα ολυμπιακά έργα» (Ευ. Βενιζέλος - συνέντευξη στα «ΝΕΑ»).

Φοροεπιδρομή: «Η κυβέρνηση αναζητεί τώρα τρόπους για να καλύψει τις απώλειες στα έσοδα του προϋπολογισμού από τις φοροελαφρύνσεις (σ.σ. τις οποίες ακόμα δεν τις είδαμε) που προγραμματίζει να κάνει στο πλαίσιο της φορολογικής μεταρρύθμισης. Ειδικότερα εξετάζονται: 1. Η αναπροσαρμογή των κλιμακίων της φορολογικής κλίμακας και των φορολογικών συντελεστών. Με τις αλλαγές αυτές θα επιδιώκεται η αύξηση των φορολογικών εσόδων... 2. Η αύξηση κατά μία μονάδα των συντελεστών του ΦΠΑ. 3. Η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στη βενζίνη, εφόσον τους επόμενους μήνες πέσουν οι διεθνείς τιμές καυσίμων» (Σεραφείμ Πολίτης - «ΝΕΑ»). (Ας μη ρωτήσει κανείς ποιος πληρώνει τις «φοροελαφρύνσεις»...).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ