Κυριακή 26 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Διαδηλώσεις παντού!

Σήμερα η μεγάλη Πορεία Ειρήνης στη Θεσσαλονίκη

Η Θεσσαλονίκη έγινε η πύλη περάσματος του ΝΑΤΟικού στρατού στα Βαλκάνια. Το φιλειρηνικό κίνημα της πόλης έστησε τα δικά του μπλόκα στο ΝΑΤΟικό πέρασμα
Η Θεσσαλονίκη έγινε η πύλη περάσματος του ΝΑΤΟικού στρατού στα Βαλκάνια. Το φιλειρηνικό κίνημα της πόλης έστησε τα δικά του μπλόκα στο ΝΑΤΟικό πέρασμα
Συνεχίζοντας τις πολύμορφες κινητοποιήσεις, το φιλειρηνικό κίνημα της Θεσσαλονίκης κορυφώνει τη δράση του με τη μεγάλη Πορεία Ειρήνης σήμερα Κυριακή, 26 Μάη. Η εκκίνηση θα γίνει στις 10 το πρωί από την είσοδο του πρώην στρατοπέδου Κόδρα στο Καραμπουρνάκι και η πορεία θα καταλήξει στο Μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη.

Σημαντικές δραστηριότητες έλαβαν χώρα και σε άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, ενώ σε ορισμένες η φιλειρηνική δράση συνεχίζεται. Πιο συγκεκριμένα:

- Στην Κομοτηνή, το Φόρουμ Ειρήνης, στις 4 Ιούνη, έχει προγραμματίσει συνάντηση των φορέων που συμμετέχουν στο Φόρουμ.

- Σήμερα Κυριακή, στην Καβάλα πραγματοποιείται εκδήλωση για την ειρήνη στις 10.30 το πρωί στην κεντρική πλατεία, με ομιλία από το βουλευτή του ΚΚΕ Γιώργο Χουρμουζιάδη, καθηγητή Αρχαιολογίας του ΑΠΘ και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ειρήνης.

- Στην Κοζάνη, μέσα από πλατιά σύσκεψη φορέων που έγινε με πρωτοβουλία της Επιτροπής Ειρήνης, αποφασίστηκε η διοργάνωση Πορείας Ειρήνης σήμερα Κυριακή 26 Μάη. Θα ξεκινήσει στις 6.30 μ.μ. από το μνημείο της Παναγιάς και θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία της πόλης.

- Με πρωτοβουλία των Επιτροπών Ειρήνης Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση περικύκλωσης της «Φωνής της Αμερικής» στο Εράσμιο Ξάνθης, την Κυριακή 2 Ιούνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ