Κυριακή 26 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κρατική επίθεση κατά του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

«Προκλητική επίθεση κατά του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ συνιστά η νέα κρατική τρομοκρατική ενέργεια. Συγκεκριμένα: Ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, πρώην βουλευτής του και υποψήφιος δήμαρχος Ελευσίνας στις ερχόμενες εκλογές, κλήθηκε από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής να καταθέσει ως μάρτυρας, σε δικογραφία που σχηματίστηκε, "για πράξεις που έλαβαν χώρα κατά τη συγκέντρωση - πορεία του ΠΑΜΕ την Πρωτομαγιά"!

Φωνάζει, λοιπόν, ο κλέφτης, να φοβηθεί ο νοικοκύρης! Ο ίδιος ο πρωθυπουργός ομολόγησε στη Βουλή, ότι όργανα της Αστυνομίας, με και δίχως πολιτικά, είχαν διεισδύσει στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ! Το γεγονός, ότι οι διαδηλωτές εντόπισαν και αφόπλισαν τον ασφαλίτη παραδίδοντάς τον στην ηγεσία της Αστυνομίας, αντιστρέφεται πλήρως και κατασκευάζεται νέο, σύμφωνα με το οποίο διαδηλωτές κατηγορούνται για "απρόκλητη σωματική βλάβη, ληστεία - σύσταση και συμμορία - διατάραξη κοινής ειρήνης"!

Είναι μεγάλες οι ευθύνες της κυβέρνησης, ιδιαίτερα του υπουργού Δημόσιας Τάξης. Γελιούνται, όμως, αν πιστεύουν, ότι με τέτοιες μεθοδεύσεις θα κάμψουν τους κομμουνιστές και τους άλλους αγωνιζόμενους κατά της αντιλαϊκής πολιτικής.

Το θέμα δεν αφορά μόνο το ΚΚΕ και τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Αφορά κι άλλους. Πρέπει όλα τα κόμματα να πάρουν θέση. Και, κυρίως, αυτή η νέα πρόκληση, να συναντήσει την καθολική λαϊκή αντίδραση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ