Τρίτη 4 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
«Στην ενότητα η δύναμη, στους αγώνες οι κατακτήσεις»

«Στην ενότητα η δύναμη, στους αγώνες μας οι κατακτήσεις». Με τη φράση αυτή να κυριαρχεί, το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά δίνει το αγωνιστικό σύνθημα στον κλάδο για νέες κινητοποιήσεις στο λιμάνι, αν μεθαύριο Τετάρτη 5 του μήνα, οι κυβερνητικές αποφάσεις που θα ανακοινωθούν για την ανασυγκρότηση της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, την προστασία των ανέργων και του συνταξιοδοτικού ζητήματος των εργατοτεχνιτών, δεν είναι στη βάση του διεκδικητικού πλαισίου που έχουν προβάλει τα Σωματεία της Ζώνης. Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνει για τους κατασταλτικούς μηχανισμούς που έδρασαν με πρωτοφανή αγριότητα την περασμένη Τετάρτη στο λιμάνι του Πειραιά: «Παρόμοια είναι και η συμπεριφορά του ισραηλίτικου στρατού κατά αμάχων Παλαιστινίων» και για την κυβέρνηση υπογραμμίζει: «Συναγωνίστηκε την 7χρονη δικτατορία. Αυτός είναι ο εκσυγχρονισμός των κεντροαριστερών και κεντροδεξιών». Την απάντηση που πρέπει δίνει και στις δηλώσεις του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Γ. Ανωμερίτη, αλλά και των φερεφώνων του στο συνδικαλιστικό κίνημα περί «ασχέτων» στο λιμάνι.

Ειδικότερα, το Συνδικάτο Μετάλλου επισημαίνει ότι μπροστά στο αγωνιστικό μέτωπο των εργαζομένων που αναπτύσσεται συνεχώς, σπρώχνοντας μέρα τη μέρα στην απομόνωση τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ, του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, έθεσε σε εφαρμογή τους βρώμικους μηχανισμούς της. Αυτούς, του χαφιεδισμού «από Κακαουνάκηδες - όπως αναφέρει - και Λομβέρδους κατά των απεργών», των ασφαλιτών μέσα στις απεργιακές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις, με αποκορύφωμα τη χρήση των κατασταλτικών μηχανισμών που επιδόθηκαν σε ένα όργιο βίας και τρομοκρατίας κατά των απεργών στο λιμάνι του Πειραιά, αλλά και τις προβοκατόρικες δηλώσεις που ακολούθησαν, τόσο από τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Γ. Ανωμερίτη όσο και του κυβερνητικού εκπροσώπου Χρ. Πρωτόπαππα. Ενώ η ΝΔ «δεν είδε και δεν ξέρει τίποτα...».

Οσο για το «τι δουλιά είχαν οι μεταλλεργάτες στο λιμάνι στην απεργία της ακτοπλοΐας», το Συνδικάτο απαντά: «Στην πλειοψηφία της διοίκησης οι μεταλλεργάτες μάς εκλέγουν όχι για να παραχωρούμε λίγο λίγο δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αίμα και θυσίες, ούτε για να συμβιβαζόμαστε με την εκάστοτε κυβέρνηση και να κάνουμε συναλλαγές σε βάρος του κλάδου. Μας εκλέγουν για να είμαστε στην πρώτη γραμμή των αγώνων, για να παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις για τη δημιουργία ενός πανεργατικού λαϊκού μετώπου, που θα περάσει στην αντεπίθεση για να πάρουμε πίσω όλα τα κλεμμένα, ένα πανεργατικό μέτωπο το οποίο θα τσακίσει τους μηχανισμούς των ανθρωποειδών». «Αυτή είναι η εντολή του κλάδου και όχι να πηγαίνουμε παρακαλώντας για κανένα έκτακτο βοήθημα μονάχα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ