Τρίτη 4 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στη μάχη για τη νέα 24ωρη απεργία

Μπροστά σε νέους ακόμα πιο δυναμικούς και μαχητικούς αγώνες και ίσως τους πιο κρίσιμους για το μέλλον της Κοινωνικής Ασφάλισης βρίσκονται οι εργαζόμενοι της χώρας με την ήδη αποφασισμένη νέα 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία, για να υπερασπιστούν τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα από την επίθεση κυβέρνησης και εργοδοτών.

Οι προηγούμενες απεργιακές αναμετρήσεις έδειξαν ότι οι εργαζόμενοι μπορούν και έχουν τη δύναμη να συγκρουστούν και να ανατρέψουν τα μέτρα που απεργάζονται σε βάρος των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων και να προβάλουν τα δικά τους σύγχρονα αιτήματα. Η απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την περασμένη Παρασκευή είναι υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων και θα το κάνουν και πάλι πράξη, οργανώνοντας και συντονίζοντας τη δράση τους στους ίδιους τους τόπους δουλιάς. Ηδη τα πρωτοβάθμια σωματεία, οι εργοστασιακές επιτροπές, οι επιτροπές αγώνα, τα συντονιστικά σωματείων και ακόμα πιο πέρα Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες έχουν ξεκινήσει τη μάχη για τη νέα απεργία και την ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία της.

Απέναντι στη δηλωμένη απόφαση της κυβέρνησης να τελειώσει όσο γίνεται πιο γρήγορα με την Κοινωνική Ασφάλιση και να νομοθετήσει, αλλά ακόμα περισσότερο ενάντια στον απεργοσπαστικό μηχανισμό που κινητοποιεί η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, οι εργαζόμενοι προετοιμάζουν τη δική τους απάντηση στην επίθεση στα ασφαλιστικά τους δικαιώματα.

Αλλωστε, αυτή η απεργία όσο καμία άλλη χαλάει το περιτύλιγμα που πάλεψαν κυβέρνηση και κυβερνητικοί συνδικαλιστές να φτιάξουν με τον κοινωνικό διάλογο με την ανάλογη προπαγάνδα. Γι' αυτό και από την Παρασκευή που πάρθηκε η απόφαση από την Ολομέλεια της διοίκησης της ΓΣΕΕ, η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους και να τους οδηγήσει μακριά από κάθε απεργιακή κινητοποίηση, «υπερασπιζόμενη» θεσμούς και λειτουργίες, δικαιολογώντας ταυτόχρονα και την καινούρια απεργοσπασία που ετοιμάζεται να πράξει, όπως και στις προηγούμενες απεργίες. Χτες, βρήκαν συμπαραστάτη σ' αυτή την προσπάθεια και τον ίδιο τον υπουργό Εργασίας Δ. Ρέππα, ο οποίος σε συνεντεύξεις του σε ραδιοφωνικούς σταθμούς μίλαγε για «ευκαιριακές πλειοψηφίες» και για «πολιτικές σκοπιμότητες».

Ηδη ομόφωνη ξέχωρη απόφαση για συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική - πανεργατική απεργία πήρε χτες η διοίκηση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Επίσης αποφάσισε να καλέσει σε σύσκεψη όλα τα σωματεία μέλη της την επόμενη Τετάρτη, 12 Ιούνη, προκειμένου να συζητήσουν τις εξελίξεις γύρω από το ζήτημα της Κοινωνικής Ασφάλισης και των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας του κλάδου και με πρόταση της διοίκησης για απεργιακή κινητοποίηση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εντείνεται η απεργιακή προετοιμασία με σύνθημα «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες!» (2018-11-10 00:00:00.0)
Προετοιμάζουν την απεργία (2002-06-06 00:00:00.0)
Στα χέρια των εργαζομένων η επιτυχία της (2002-05-17 00:00:00.0)
Στη μάχη για την προετοιμασία της απεργίας στις 17 Μάη (2001-05-03 00:00:00.0)
Αντάριασε το λιμάνι απ' άκρη σ' άκρη (2001-04-28 00:00:00.0)
Στη μάχη για την απεργία (2001-04-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ