Τετάρτη 25 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΕΥΒΟΙΑ
Στη μάχη για την απεργία

Εντείνεται η μάχη για την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης, ενόψει της 24ωρης πανελλαδικής, πανεργατικής απεργίας. Σαφέστατο το μήνυμα που στέλνουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα στην Ανατολική Στερεά - Εύβοια: Δεν πρόκειται να περάσει, να αποσυρθεί εδώ και τώρα, κανένας κοινωνικός διάλογος. Αυτά διαπιστώνουν στις καθημερινές τους εξορμήσεις και περιοδείες σε χώρους δουλιάς, σε γιαπιά και εργοστάσια, τα μέλη των Συντονιστικών Επιτροπών και των Επιτροπών Αγώνα.

Στη Φωκίδα, οι συνδικαλιστές του Εργατικού Κέντρου του νομού βρίσκονται σε καθημερινή δράση για την επιτυχία της 24ωρης απεργίας, στο πλαίσιο της οποίας θα πραγματοποιηθεί απεργιακή συγκέντρωση στις 10 το πρωί, στην πλατεία Λαού της Αμφισσας.

Στην Εύβοια, οι ταξικές δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος και η διευρυμένη επιτροπή αγώνα φορέων και συνδικαλιστών έχουν απευθύνει κάλεσμα συσπείρωσης και συμμετοχής στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας. Για άλλη μια φορά όμως η συμβιβασμένη πλειοψηφία του ΕΚ φυγομαχεί, αρνούμενη να οργανώσει και να κλιμακώσει τον αγώνα των εργαζομένων στην Εύβοια, καλώντας τους να «... ενισχύσουν» τη συγκέντρωση στην Αθήνα. Εν τω μεταξύ, χτες το απόγευμα, εργαζόμενοι της Χαλκίδας πραγματοποίησαν πικετοφορία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, καλώντας τον κόσμο σε συσπείρωση για την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης.

Συγκέντρωση για την Πέμπτη έχει εξαγγείλει το Σωματείο Οικοδόμων Αλιβερίου στις 9 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο, για την οποία κάλεσμα συμμετοχής έχουν απευθύνει το σωματείο της ΒΙΟΜΕΚ και τα σωματεία ΑΓΕΤ και ΑΗΣ - ΔΕΗ.

Στη Φθιώτιδα, η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας καλεί τους εργαζόμενους του νομού σε προσυγκέντρωση στις 9.30 το πρωί στην πλατεία Λαού της Λαμίας και στη συνέχεια στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο.

Στην Βοιωτία, η συγκέντρωση για την απεργία θα γίνει στις 10.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο της Λιβαδειάς. Στα πλαίσια αυτά η Επιτροπή Αγώνα για την κοινωνική ασφάλιση διοργάνωσε χτες το βράδυ, πικετοφορία στους δρόμους της Λιβαδειάς και μοίρασε ανακοινώσεις.

Στη Θήβα, μετά την απόφαση της συναινετικής πλειοψηφίας του ΕΚ να ενισχύσουν τη συγκέντρωση της... Αθήνας, η Επιτροπή Αγώνα καλεί εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, τη νεολαία, τους ΕΒΕ και τους αγρότες να δώσουν μαζικά το «παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο στις 10 το πρωί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ