Τετάρτη 25 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΥΓΕΙΑ ΠΡΟΝΟΙΑ
Καθολική αντίδραση και μαχητική απάντηση

Αναβρασμός επικρατεί στο χώρο της Υγείας, της Πρόνοιας και του φαρμάκου, καθώς με το σχέδιο που εξάγγειλε η κυβέρνηση για την Κοινωνική Ασφάλιση γίνονται πιο αποκαλυπτικά τα στοιχεία εμπορευματοποίησης σ' αυτούς τους ευαίσθητους χώρους, που άρχισαν με την ψήφιση του νόμου 2889/2001 που φέρει τον ψευδεπίγραφο τίτλο «βελτίωση και εκσυγχρονισμός του ΕΣΥ» και θα συνεχιστεί με πέντε ή έξι ακόμα νομοσχέδια, όπως ήδη ανακοίνωσε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Ηδη έχει κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τους Επιθεωρητές Υγείας, έχει δημοσιοποιήσει το νομοσχέδιο για τις προμήθειες των νοσοκομείων και αναμένεται η δημοσιοποίηση για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, με κεντρικό όργανο τον Οργανισμό Διαχείρισης Πόρων Υγείας (ΟΔΙΠΥ), ο οποίος θα «αγοράζει υπηρεσίες απ' το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα».

Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας στο χώρο της Υγείας - Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν δυναμικά στην αυριανή απερία για την υπεράσπιση του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος και να πάρουν μέρος στην προσυγκέντρωση στις 10 π.μ στην πλατεία Κάνιγγος, απαιτώντας:

- Ενα δημόσιο, καθολικό, υποχρεωτικό ασφαλιστικό σύστημα για σταδιακή μείωση των ορίων συνταξιοδότησης και κύρια σύνταξη στο 80% των αποδοχών μας.

- Για ένα δημόσιο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας δωρεάν, ισότιμο και αναβαθμισμένο για όλους.

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα το πρωί έξω απ' τα Επείγοντα και 24ωρη απεργία αύριο απαντούν οι εργαζόμενοι στον «Ευαγγελισμό», μετά από ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης.

Οι εργαζόμενοι θα ξεκινήσουν αύριο με πορεία απ' το νοσοκομείο απαιτώντας:

-Κάτω τα χέρια από την 35ετία.

-Μείωση των ορίων ηλικίας.

-ΟΧΙ στην περικοπή της σύνταξης και του εφ' άπαξ.

-Διεύρυνση και όχι περικοπή των δικαιωμάτων των εργαζόμενων μητέρων.

  • Με ομόφωνη απόφασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο «Αγιοι Ανάργυροι» συμμετέχει στην 24ωρη απεργία με προσυγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος, ώρα 10 π.μ. Επίσης το ΔΣ του σωματείου αποφάσισε και συμμετοχή στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.
ΠΙΣ και ΙΣΑ

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καλεί τους γιατρούς όλης της χώρας να πάρουν μέρος στην αυριανή απεργία στο πλευρό των υπόλοιπων εργαζομένων.

Επίσης, με απόφασή του το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών καλεί τους γιατρούς - μέλη του να απέχουν αύριο από την «πάσης φύσεως άσκηση των καθηκόντων τους, προκειμένου να συμμετάσχουν στην καθολική απεργία ενόψει των προτεινόμενων ρυθμίσεων για το ασφαλιστικό, οι οποίες θίγουν βάναυσα τα ασφαλιστικά δικαιώματα τόσο των γιατρών όσο και των λοιπών κλάδων των εργαζομένων».

  • Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) ανακοίνωσαν ότι συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Στον ιδιωτικό τομέα

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ) με ανακοίνωσή της καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην απεργία, τονίζοντας: «Κυβέρνηση, ψευτοαντιπολίτευση και ολιγαρχία μας κοροϊδεύουν και μας εξαπατούν. Κανένας διάλογος, να πάρουν πίσω τα μέτρα».

Αποφάσεις για τη συμμετοχή στην απεργία έχουν πάρει τα σωματεία των εργαζομένων της Ευρωκλινικής Αθηνών, του Υγεία, του Ωνάσειου, του Μαιευτηρίου ΗΡΑ, του Γηροκομείου Αθήνας, του Λυμπέρη Ν.Ψ.Ν., των Ιδιωτικών Κλινικών Αθήνας Πειραιά, του ΕΛΛΕΠ Αθήνας, του Ταμείου Εθνικής Τράπεζας (ΤΥΠΕΤ), του Κέντρου Βρεφών «Η Μητέρα» και του Ινστιτούτου Παστέρ.

  • Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) αποφάσισε για αύριο τρίωρη στάση εργασίας (8-11 π.μ) ως πρώτη αντίδραση στα μέτρα για το Ασφαλιστικό. (Απ' τη στάση εργασίας εξαιρούνται τα διημερεύοντα).
  • Τη συμμετοχή της στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.

Η Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΕΣΚ-ΑμΕΑ) με ανακοίνωσή της καλεί τους ανάπηρους, τους χρονίως πάσχοντες, τα ΑμΕΑ και τις οικογένειές τους να συνταχθούν αγωνιστικά με το ταξικό εργατικό κίνημα και να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ