Τετάρτη 25 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Επιμένει και αποπροσανατολίζει

Εντείνονται οι προσπάθειες για κλίμα συναίνεσης απέναντι στον «κοινωνικό διάλογο», με ανεπίσημες ήξεις αφίξεις, δημαγωγία και κινδυνολογία

Αποφασισμένη να επιμείνει στο πλαίσιο των μέτρων που εξήγγειλε εμφανίζεται και η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας. Από το περιβάλλον της ηγεσίας του υπουργείου δηλώνονταν χτες ότι καμία άλλη πρόταση εκτός από αυτές του υπουργείου δε δίνει το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Αφήνονταν, όμως, να εννοηθεί ότι μπορεί να βρεθεί ένα πεδίο συνεννόησης μετά την απεργία ώστε να μην αδειαστούν σ' αυτή τη φάση τα στελέχη του κυβερνητικού συνδικαλισμού με το να συρθούν ταχύτατα σε διαδικασίες «κοινωνικού διαλόγου». Στην ουσία και η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας θέλει να συντηρήσει τη σύγχυση και να δημιουργήσει τον απαραίτητο αποπροσανατολισμό που θα διευκολύνει τις φιλικές προς την πολιτική της ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος να συμμετάσχουν την κατάλληλη ώρα στον «κοινωνικό διάλογο» της απάτης.

Στο μεταξύ, μέσα στο γενικό χαμό, εξελίχθηκε και μια ανταλλαγή επιστολών μεταξύ του υπουργού Εργασίας Τ. Γιαννίτση και του βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ Μ. Εβερτ. Ο Μ. Εβερτ έθεσε προτάσεις για εξοικονόμηση πόρων για τα ασφαλιστικά ταμεία, έτσι ώστε να μην προχωρήσει η κυβέρνηση στα μέτρα που προτείνει. Ειδικότερα, πρότεινε μείωση της ανεργίας στο 3,5% (σ.σ. σα να πρόκειται για ένα κουμπί που το πατάς και μειώνεται η ανεργία χωρίς να θίγεται το σύστημα που τη γεννά), ενίσχυση της απασχόλησης, ασφάλιση των αλλοδαπών εργαζομένων, μείωση της εισφοροδιαφυγής και βέβαια «καλύτερη» αξιοποίηση της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων. Ο υπουργός Εργασίας αντέτεινε σε απαντητική επιστολή του, ότι όλα αυτά είναι χρήσιμα, ωστόσο το πρόβλημα του ασφαλιστικού έχει να κάνει με το δημογραφικό και απαιτείται άλλη αντιμετώπιση. Στην ανταπάντησή του, ο Μ. Εβερτ, επέμεινε στις προτάσεις του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ