Τετάρτη 25 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ολα για την επιτυχία της απεργίας και τη συνέχεια

Avaton

Για τη μεγαλύτερη συμμετοχή σε εργατική κινητοποίηση των τελευταίων χρόνων ετοιμάζεται το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και ο λαός της Θεσσαλονίκης με τη μαζική του κάθοδο στην 24ωρη απεργία ενάντια στα αντεργατικά, αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης. Παράλληλα, σχεδιάζει τη μαζική συμμετοχή του στη μεγάλη προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10 το πρωί στο Αγαλμα του Βενιζέλου, η οποία θα κατευθυνθεί με πορεία προς το χώρο της απεργιακής συγκέντρωσης έξω από το ΕΚΘ. Την ίδια ώρα, 10π.μ., προσυγκεντρώσεις οργανώνουν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ στην Πλατεία Δημαρχείου, και οι εργαζόμενοι στα εμφιαλωμένα ποτά μπροστά στα γραφεία της ΠΟΕΕΠ.

Χαρακτηριστικό του κλίματος αντίστασης και έντονης αγανάκτησης που επικρατεί στους εργαζόμενους για τα προτεινόμενα μέτρα είναι ότι παρατηρείται αγωνιστική ενότητα στη βάση και εκφράζεται ανοιχτά το αίτημα για κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, για να υποχρεωθεί η κυβέρνηση να αποσύρει το πακέτο μέτρων που ετοιμάζει.

Το πρωτοφανές αυτό κλίμα μαζικής απόρριψης της κυβερνητικής πολιτικής και αγωνιστικής ανάτασης εκφράστηκε σ' όλες τις επαφές με τους εργαζόμενους στις περιοδείες που πραγματοποίησαν κλιμάκια στελεχών του ΠΑΜΕ σε εργασιακούς χώρους για την επιτυχία της απεργίας.

Κλιμάκιο, με επικεφαλής τον Θ. Κυριακίδη γραμματέα του ΕΚΘ, περιόδευσε χτες το πρωί τις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στην Παπαναστασίου. Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν έντονη κριτική στην κυβέρνηση. Ακόμα και οπαδοί του κυβερνητικού κόμματος εξέφρασαν αγανάκτηση για τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης στο Ασφαλιστικό. Να σημειωθεί ότι μέχρι πρόσφατα η κυβέρνηση διαβεβαίωνε τους εργαζόμενους της ΔΕΗ ότι δε θίγονταν καθόλου τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα. Η συζήτηση με τους εργαζόμενους απέδειξε ότι διαλύονται οι όποιες αυταπάτες έτρεφαν ορισμένοι για διασφάλιση των εργατικών δικαιωμάτων. Οξύτατη κριτική εκφράστηκε επίσης και ενάντια στην ηγεσία της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ που, όπως αναφέρθηκε από τους εργαζόμενους «ξεπούλησε το ασφαλιστικό».

Συνδικαλιστικά στελέχη από τον χώρο του μετάλλου, με επικεφαλής τον Π. Αρβανιτίδη πραγματοποίησαν χτες το πρωί περιοδείες σε μεταλλουργικά εργοστάσια και βιοτεχνίες της βιομηχανικής ζώνης και διαπίστωσαν το έντονο αίτημα των μεταλλεργατών για συντονισμένη αντίσταση στην κυβερνητική πρόκληση και κλιμάκωση των εργατικών κινητοποιήσεων.

Περιοδεία πραγματοποίησαν επίσης στελέχη του ΠΑΜΕ, με επικεφαλής τον Βασίλη Ρέβα, στα Ταχυδρομικά Κέντρα Διανομής στην Τούμπα και Καλαμαριά. Και εδώ οι εργαζόμενοι έδειξαν να κατανοούν τη σημασία των κυβερνητικών μέτρων και είναι αποφασισμένοι όχι μόνο για συμμετοχή στην απεργία, αλλά και σε γενικότερες κινητοποιήσεις για την απόρριψη των κυβερνητικών μέτρων. Στελέχη από το χώρο των συνταξιούχων και άλλοι συνδικαλιστές πήραν μέρος σε κινητοποίηση έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ, όπου μοίρασαν έντυπα για την απεργία και το συλλαλητήριο. Μέσα σε μια ώρα έδωσαν πάνω από 2.000 φυλλάδια. Ο κόσμος από μόνος του πλησίαζε και ζητούσε το ενημερωτικό υλικό. Ολοι μιλούσαν με ενθουσιασμό για την απεργία και το συλλαλητήριο.

Στο μεταξύ με χτεσινή απόφασή της η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν ενεργά στην αυριανή απεργία. Εξάλλου το Σωματείο Συνταξιούχων ΤΕΒΕ Ν. Θεσσαλονίκης με ανακοίνωσή του δηλώνει ότι «απορρίπτει με αγανάκτηση τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση για το ασφαλιστικό» και προειδοποιεί: «Θα κατέβουμε στους δρόμους και θα απαιτήσουμε να αποσύρετε αυτό το έκτρωμα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ