Τετάρτη 25 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Νερό στο μύλο» της κυβέρνησης ρίχνει ο ΣΥΝ

Εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν... στα πελάγη της συναίνεσης και του «κοινωνικοεταιρισμού». Και πρόκειται για «βαρκούλες», που προσπαθούν να απομακρύνουν όσο το δυνατόν περισσότερο τους εργάτες, και συνολικά το λαό, από τη μαζική, ενιαία, οργανωμένη πάλη για τη σωτηρία της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ο λόγος βέβαια για τον ΣΥΝ και τον Ν. Κωνσταντόπουλο, ο οποίος μετά τη συνάντησή του χτες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζήτησε διάλογο από μηδενική βάση και... δημοψήφισμα επί του θέματος! Στηλιτεύοντας, ταυτόχρονα, την κυβέρνηση που δε φρόντισε να εξασφαλίσει την κοινωνική συναίνεση και τον κοινωνικό διάλογο πριν τινάξει στον αέρα το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα!

Δε μας είπε όμως ο Ν. Κωνσταντόπουλος, λέγοντας «μηδενική βάση» εννοεί τις τωρινές κυβερνητικές προτάσεις; Και τι γίνεται με τους αντιασφαλιστικούς νόμους που πέρασαν την τελευταία δεκαετία και αποτέλεσαν τον προθάλαμο των τωρινών μέτρων; Τι γίνεται με την καταλήστευση των αποθεματικών των Ταμείων χρόνια τώρα; Με την εισφοροδιαφυγή και εισφοροκλοπή με τις ευλογίες και την ανοχή των εκάστοτε κυβερνήσεων; Με τη μη καταβολή των κρατικών εισφορών; Με την ανασφάλιστη εργασία; Την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων; Ολα τα μέτρα δηλαδή που προηγήθηκαν και «έστρωσαν το χαλί» να περάσει ο κυβερνητικός οδοστρωτήρας σήμερα.

***

Για τους εργαζόμενους και το κίνημά τους, τις συνεπείς ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις, καθένας που θέλει να αυτοπροσδιορίζεται ως αριστερός, πρέπει να απαιτήσει κατάργηση των αντιασφαλιστικών και αντεργατικών νόμων που προηγήθηκαν και επίλυση των προβλημάτων που κυβερνητικές πολιτικές συσσώρευσαν στην Κοινωνική Ασφάλιση.

Εκτός αυτού κ. Κωνσταντόπουλε, τι γίνεται με τις σύγχρονες ανάγκες που διευρύνονται για τους εργάτες και τα άλλα λαϊκά στρώματα; Πρέπει να διεκδικηθεί κάλυψη και ικανοποίησή τους μέσω της αναβάθμισης και της διεύρυνσης των παροχών της Κοινωνικής Ασφάλισης; Και αν πώς θα γίνει αυτό; Μέσα από στημένους κοινωνικούς διαλόγους που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσουν στην καρμανιόλα αυτή την τεράστια κατάκτηση, ακόμα κι αν διεξαχθούν επί μηδενικής βάσης;

***

Δεν περιμένουμε να μας απαντήσει ο πρόεδρος του ΣΥΝ. Αλλωστε, ο άνθρωπος όπως και το κόμμα του οποίου ηγείται, όπως πολλές φορές στο παρελθόν, έτσι και τώρα, ρίχνουν «νερό στο μύλο» της κυβέρνησης. Μόνο που αυτή τη φορά παίζουν παιχνίδι άσχημο, παίζουν στα ζάρια ανθρώπινες ζωές, όλες ανεξαιρέτως...


Β.Ν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ